"Ταινία της χρονιάς" η "Μικρά Αγγλία" του Παντελή Βούλγαρη

Απόλυτη πρωταγωνίστρια η Άνδρος

Σε καλλιτεχνική αλλά και εμπορική επιτυχία της χρονιάς αναδεικνύεται η η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Μικρά Αγγλία” βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη και εξ' ολοκλήρου γυρισμένη στο νησί της Άνδρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 60.000 θεατές παρακολούθησαν την ταινία στο πρώτο τετραήμερο προβολής της,. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Μικρά Αγγλία, όπως ονομάζεται η Άνδρος από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι την εποχή του Μεσοπολέμου. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές παραγωγές των τελευταίων ετών, με τη δραματική ένταση και τη συγκίνηση να έχουν κυρίαρχο ρόλο. Απόλυτη πρωταγωνίστρια είναι και πάλι η γυναίκα και το ψυχολογικό της δράμα κοινωνιολογικά μέσα στο κάδρο της ηθογραφίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ταινίας, το γύρισε διήρκεσε 50 ημέρες και η προετοιμασία 240 ημέρες. Περισσότεροι από 500 Ανδριώτες βοήθησαν στην ταινία, ενώ τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερα από 20 Ανδριώτικα σπίτια. Στην ταινία εμφανίζονται 750 κομπάρσοι. 17 χωριά της Άνδρου αποτελούν το φόντο της Μικράς Αγγλίας και περισσότερα από 60 καταστήματα στο κεντρικό δρόμο της Χώρας της Άνδρου μετατράπηκαν σε σκηνικό της ταινίας. Στη 12η κατά σειρά ταινία του Παντελή Βούλγαρη συμμετείχαν πάνω από 70 άτομα, μέλη των θεατρικών ομάδων, της χορωδίας και της Φιλαρμονικής Νέων της Άνδρου. Η ταινία κυκλοφόρησε πανελλαδικά σε περισσότερες από 100 αίθουσες και 60.312 χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την ταινία κατά το πρώτο τετραήμερο κυκλοφορίας της.

Ετικέτες: