Προβολές στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η τριλογία του Απού ολοκληρώνεται

Η τελευταία ταινία από την τριλογία του Απού Satyajit Ray θα προβληθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στις 19:30.

Υπενθυμίζεται ότι οι ταινίες είναι αυτοτελείς και το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την τελευταία ακόμα και αν δεν είδε τις δύο πρώτες. Όπως σημειώνεται, η επιλογή του Ray, έγινε καθ’ υπόδειξη του Kurosawa, που είπε πως όποιος δεν έχει δει ταινίες του Ray είναι σαν να έζησε χωρίς να δει τον ήλιο και τη σελήνη!

Λίγα λόγια για την Τριλογία του Απού

Η μεγάλη, θλιμμένη και τρυφερή εντύπωση από την Τριλογία του Απού παραμένει στο μυαλό του θεατή σαν υπόσχεση για πως μπορεί να είναι μια ταινία. Υπάρχει πέρα από τη μόδα και δημιουργεί ένα κόσμο τόσο πειστικό που για λίγο γίνεται μια άλλη ζωή που μπορεί να είχαμε ζήσει. Οι τρεις ταινίες είναι γυρισμένες στην Ινδία από Satyajit Ray μεταξύ 1950 και 1959. Σάρωσαν τα βραβεία στις Κάννες, τη Βενετία και το Λονδίνο και δημιούργησαν ένα νέο κινηματογράφο για την Ινδία – της οποίας η παραγωγική κινηματογραφική βιομηχανία είχε περιοριστεί στα γλυκερά μουσικά ρομάντζα. Ποτέ μέχρι τότε ένας άνθρωπος δεν είχε τόσο μεγάλη επίδραση στον κινηματογράφο της δική του κουλτούρας.