"The Other Town" από το Cinesthesia

Την ταινία "The Other Town" των Nefin Dinç και Ηρακλή Μήλλα παρουσιάζει στον Κινηματογράφο Παλλάς το Cinesthesia στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2014 στις 20.00.

Γιατί πολεμούν οι γείτονες; Γιατί υπάρχουν τα μίση και η καχυποψία μεταξύ των εθνών; Σε αυτό το ντοκιμαντέρ μιλήσαμε με τους κατοίκους μιας ελληνικής κωμόπολης (της Δημητσάνας) και μιας τουρκικής (του Birgi) και ρωτήσαμε πώς βλέπουν την «Άλλη» πλευρά και τον «Άλλο». Παρατηρήσαμε ότι παράπονα και προκαταλήψεις ακόμα υπάρχουν και στις δύο κοινωνίες. Μικροί και μεγάλοι φαίνονται παγιδευμένοι σε ένα δίχτυ στερεοτύπων που πλήττουν τις διμερείς σχέσεις. Αλλά γιατί; Γιατί αναπαράγεται το μίσος στην δημόσια ζωή; Μετά από πολλές επισκέψεις μέσα σε ένα χρόνο σε αυτά τα δύο μέρη και μετά από συζητήσεις με τους κατοίκους, η ταινία «Η Άλλη Κωμόπολη» φαίνεται να μας λέει ότι τα αρνητικά αισθήματα μεταξύ των εθνών δεν πηγάζουν τόσο από το ταραγμένο ιστορικό παρελθόν όσο από μια εθνικιστική ρητορεία και παιδεία.

5-6 Δεκεμβρίου | 20:00 Κινηματογράφος Παλλάς Διάρκεια προβολής: 45’ Γλώσσα: ελληνικά και τουρκικά, με αγγλικούς υπότιτλους.

Συζήτηση με τους δημιουργούς τις ημέρες προβολής

6 Δεκεμβρίου | 18:00 Γαστρονομία στο "Στο Σοκάκι της Ευτυχίας" Ηρακλής Μήλλας Βραβείο: Ιπεκτσί Ειρήνης "Η διδασκαλία της Ιστορίας και η διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας".

4, 5, 6 & 7 Δεκεμβρίου "Καρδιές" | Χρήστος Μοσχοφίδης Καλλιτεχνική Εγκατάσταση στο ΠΑΛΛΑΣ Δηλώσεις συμμετοχής: cineshtesiaermoupoli@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες θα μας βρείτε στο www.facebook.com/cineshtesia

 

Ετικέτες: