7ο Hermoupolis Indie Rock Festival

Ντεσιμπέλ και αδρεναλίνη στα ύψη

Ντεσιμπέλ, αλλά και την αδρεναλίνη στα ύψη εκτόξευσαν από τη σκηνή του Θεάτρου Ευανθία Καΐρη, στα Λαζαρέττα τα τέσσερα Συριανά Συγκροτήματα που συμμετείχαν στο πλαίσιο του 7ου Hermoupolis Indie Rock Festival.

Τη φετινή διοργάνωση που έστησε για μία ακόμη χρονιά ο Χρήστος Παπαδάκης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου άνοιξαν οι Bozo Skeleton, μία καινούρια μπάντα η οποία παρουσίασε ένα μείγμα Hardcore/Punk, με επιρροές από την Αμερικάνικη σχολή.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν οι Spellbound, παίζοντας μελωδικό heavy metal, κλασικής σχολής με γυναικεία φωνητικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ότι το συγκρότημα κυκλοφόρησε πρόσφατα την πρώτη δισκογραφική δουλειά του και ετοιμάζεται να ανοίξει τα “φτερά” του πέρα από τα στενά όρια της Σύρου.

Τη “σκυτάλη” πήρε το σχήμα τωνContainers, που αποτελείται επί τω πλείστον από παλαίμαχους Συριανούς μουσικούς και ασχολείται με διασκευές ελληνικών ροκ κομματιών, ενώ δε λείπουν και κάποιες πρωτότυπες συνθέσεις με ελληνικό και ξένο στίχο. Η αυλαία του φεστιβάλ “έπεσε” με τους Work In Progress, οι οποίοι παίζουν μίξεις progressive metal με hard rock και έντονο το στοιχείο της μελωδίας.

Πλούσιος μουσικός πυρήνας στη Σύρο

Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη”, ο κ. Παπαδάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου, ο οποίος αγκάλιασε το φεστιβάλ από την πρώτη στιγμή, δίνοντας το κίνητρο στις τοπικές μπάντες, να δουλέψουν, να κάνουν πρόβες και να εμφανιστούν το καλοκαίρι ενώπιον του κοινού.

Όπως τόνισε, βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει βήμα λόγου σε καινούριες μπάντες, αλλά και να συνεχίζει να στηρίζει τις ήδη υπάρχουσες. Πρόσθεσε ακόμα, ότι στη Σύρο δραστηριοποιούνται συνολικά πέντε ροκ μπάντες, ενώ ταυτόχρονα το νησί διαθέτει έναν πλουσιότατο πυρήνα από συγκροτήματα τα οποία κινούνται σε άλλα μουσικά είδη, όπως τζαζ, χιπ-χοπ, ακουστική μουσική και διασκευές.