«Μια τρύπα στον καιρό…κύριε Μάνο» στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου»

Μία μαγική βραδιά αφιερωμένη σε έναν Σπουδαίο Συριανό

Μετά τη σαρωτική εμφάνιση του Κρητικού Γιάννη Χαρούλη, η οποία εισέπραξε διθυραμβικά σχόλια και έμεινε στην ιστορία ως η πιο επιτυχημένη -μέχρι σήμερα- συναυλία του φετινού καλοκαιριού, ο Πολιτιστικός Χώρος «Μάνος Ελευθερίου» πλημμύρισε ξανά, με ένα μοναδικό αφιέρωμα σε έναν σπουδαίο Συριανό.

Ο αγαπημένος συνθέτης και ερμηνευτής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας επέστρεψε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για να παρουσιάσει με σεβασμό ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα με ποιητικές πινελιές, αφιερωμένο στον ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου.

Με αφορμή την πρόσφατη συνεργασία τους στην τελευταία δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Μια τρύπα στον καιρό… κύριε Μάνο», αλλά και την πολυετή σχέση τους από την οποία δημιουργήθηκαν δεκάδες τραγούδια, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας τίμησε τον σπουδαίο Έλληνα δημιουργό, έχοντας στο πλευρό του σπουδαίους φίλους.

Ο -συχνός επισκέπτης της Σύρου- Γιάννης Κότσιρας και η εκπληκτική Δήμητρα Παπίου, η οποία συγκίνησε και αποθεώθηκε με το συγκλονιστικό και διαχρονικό «Αυτή η νύχτα μένει» ερμήνευσαν μαζί με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα υπέροχα τραγούδια γραμμένα από τον Μάνο Ελευθερίου, σημαντικές στιγμές μίας πολυετούς πορείας.

Στίχοι που αγαπήθηκαν και συγκίνησαν

Κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, το κοινό είχε την ευκαιρία στίχους που αγαπήθηκαν, αφήνοντας το ίχνος τους στο ελληνικό τραγούδι.

Επιπλέον, ο ίδιος ο κ. Ελευθερίου διάβασε με το δικό του τρόπο τους στίχους δύο νέων τραγουδιών, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ένα εξ’ αυτών το αφιέρωσε στον πρώην Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννη Δεκαβάλλα, με τον οποίο τον συνδέουν μακρόχρονοι δεσμοί φιλίας και το δεύτερο στην Μαρία Θηρεσία Δαλεζίου.

Σε αυτό το μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο στιχουργό, που έχει ταυτίσει το όνομά του με μια σειρά κλασικών επιτυχιών τα τελευταία χρόνια, ακούστηκαν τραγούδια όπως: «Παραπονεμένα λόγια», «Άλλος για Χίο τράβηξε», «Ο Άμλετ της Σελήνης», «Ποιος τη ζωή μου», «Οι Ελεύθεροι κι Ωραίοι», «Μαλαματένια λόγια», «Στων Αγγέλων τα μπουζούκια», «Το τρένο φεύγει στις οκτώ», «Η Μαρκίζα» κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, οι αγαπημένοι ερμηνευτές τραγούδησαν και μεγάλες προσωπικές τους επιτυχίες, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα… εφ’ όλης της ύλης.

Μαζί τους βρέθηκαν επί σκηνής οι μουσικοί: Στάθης Άννινος (πιάνο), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι), Άκης Αμπράζης (μπάσο), SteveTesser (κιθάρα), Φίλιππος Σπυρόπουλος (τύμπανα). Τον ήχο θα επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης.

Ετικέτες: