Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής από το Εθνικό Ωδείο Θήρας

  • Τετάρτη, 20 Απριλίου, 2016 - 13:37

Το Εθνικό Ωδείο Θήρας, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Θήρας, παρουσιάζει δύο  σημαντικά έργα εκκλησιαστικής μουσικής, το Salve Regina του Γερμανού συνθέτη Georg Friedrich Händel και το ομότιτλο έργο του Ιταλού συνθέτη Giovanni Battista Pergolesi, στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στα Φηρά της Σαντορίνης, το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 και ώρα 19:30 μ.μ.

Για άλλη μία φορά συναντιόνται μουσικά δύο εξαιρετικοί συνάδελφοι παιδαγωγοί, αλλά και καταξιωμένοι μουσικοί, κάτω από τη σκέπη του Εθνικού Ωδείου Θήρας, η σοπράνο  Σοφία Παπαδημητροπούλου και ο επί 13 χρόνια πολύτιμος συνεργάτης, πιανίστας και συνθέτης Γιώργος Ρούσσος. Μαζί τους το κουαρτέτο εγχόρδων L' Anima, το γνωστότερο και μακροβιότερο κουαρτέτο της χώρας, με τους Στέλλα Τσάνη (α’ βιολί), Μπρουνίλα-Ευγενία Μάλο (β’ βιολί), Ηλίας Σδούκος (βιόλα) και Χριστόφορος Μιροσνικοβ (βιολοντσέλλο).

Η βραδιά θα ξεκινήσει με το οργανικό σύνολο, σε μία διασκευή του πασίγνωστου Air on the G string του Johann Sebastian  Bach και στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν τα Salve Regina των Georg Friedrich Händel και Giovanni Battista Pergoli. Ενδιάμεσα θα ακουστούν το δεύτερο μέρος (Andante con moto) από το Κουαρτέτο εγχόρδων σε ρε ελάσσονα του Franz Schubert, γνωστό ως "ο Θάνατος και η Κόρη" (Death and the Maiden) και το πασίγνωστο Adagio in G minor του Βενετσάνου συνθέτη του 18ου αιώνα, Tomaso Albinoni.