Ο Νίκος Κυπουργός και η Ορχήστρα των Κυκλάδων μάγεψαν το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών

Η Σύρος του Πολιτισμού στο Ηρώδειο

Τις πύλες του «Μυστικού Κήπου» του άνοιξε το περασμένο Σάββατο στο Ηρώδειο ο αγαπημένος συνθέτης Νίκος Κυπουργός, έχοντας στο πλευρό του την Ορχήστρα που έδωσε νέα πνοή στο πολυσχιδές μουσικό έργο του, αλλά και την όρεξη για ακόμα 50 μελωδικά χρόνια… την Ορχήστρα των Κυκλάδων.

Μισός αιώνας δημιουργίας με μελωδίες που ισορροπούν έξοχα ανάμεσα στο αίσθημα του οικείου και το απροσδόκητο ξετυλίχθηκε μέσα από μία μοναδική εφ’ όλης της ύλης συναυλία για μικρά και μεγάλα παιδιά. Όλοι μαζί ταξίδεψαν γλυκά και νοσταλγικά στο παρελθόν με οδηγό τους στίχους του Νίκου Κυπουργού, της Μαριανίνας Κριεζή, του Θωμά Μοσχόπουλου, της Λίνας Νικολακοπούλου και άλλων δημιουργών.

Γλυκές μουσικές αναμνήσεις

Οι ήρωες της Λιλιπούπολης που από το 2010 έχουν «μετακομίσει» στη δική μας Ερμούπολη, τα λουλούδια του «Μυστικού Κήπου», ο «Τεμπέλης Δράκος» και πολλά ακόμη τραγούδια, από τη συμφωνική και την πειραματική ως την παραδοσιακή μουσική και την όπερα συγκίνησαν τους ακροατές, που έσπευσαν να γιορτάσουν μαζί με το συνθέτη και τους φίλους του τα 50 χρόνια παρουσίας του στο μουσικό στερέωμα.

Ο Νίκος Κυπουργός διηύθυνε με ξεχωριστό κέφι την Ορχήστρα των Κυκλάδων και αποκάλυψε στο κοινό του τα «μυστικά» του μουσικού κήπου του με τις εξαίσιες φωνές της Σαββίνας Γιαννάτου και του Δώρου Δημοσθένους, δύο καλλιτεχνών που η Σύρος έχει την τύχη να απολαμβάνει συχνά στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεών της.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι η Ορχήστρα των Κυκλάδων, πιστή στο καλοκαιρινό της ραντεβού με το φιλόμουσο κοινό της Σύρου θα υποδεχτεί ξανά τον καλό της φίλο Διονύση Σαββόπουλο, αυτή τη φορά στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου». Μαζί θα παρουσιάσουν μια πλούσια επιλογή από το μαγευτικό μουσικό ταξίδι του Σαββόπουλου που ξεκίνησε πριν από έξι δεκαετίες και συνεχίζεται με την ίδια ζέση και το ίδιο πάθος. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 21:00.

Εκλεκτοί καλεσμένοι

Ο κ. Σαββόπουλος ήταν μάλιστα ένας εκ των εκλεκτών καλεσμένων του Νίκου Κυπουργού, που συνέβαλλαν μέσα από την παρουσία τους στην άνθιση του «Μυστικού Κήπου» του. Ο αγαπημένος δημιουργός ερμήνευσε με το δικό του μοναδικό τρόπο τον «Καραγκιόζη» και το «Λαέ της Λιλιπούπολης», ευχόμενος ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Επιβλητική ήταν επίσης η παρουσία της Μαρίας Φαραντούρη, που ερμήνευσε τα «Πουπουλένια σύννεφα» και το «Βλέφαρό μου».

Στη συναυλία συμμετείχαν ακόμα η Μυρτώ Παπαθανασίου, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ο Ζαχαρίας Καρούνης, η Μαρίνα Σάττι, η Παιδική χορωδία Rosarte της Ρόζης Μαστροσάββα, το Φωνητικό σύνολο fonés, η Φιλαρμονική του Δήμου Ωρωπού σε διεύθυνση Μαρίνου Γαλατσινού με ένα μουσικό αφιέρωμα στον Νίνο Ρότα αλλά και η Λένα Κιτσοπούλου.

Η «Λυσιστράτη» του Εθνικού Θεάτρου για το φετινό καλοκαίρι έβγαλε το δικό της μανιφέστο για το τι εστί ποίηση, ποιητής και μελοποίηση και τραγούδησε με μπρίο το τραγούδι του Carnation. Τη σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο Πάρις Μέξης.

Περισσότερες από 50 συναυλίες

Σημειώνεται ότι από το 2010 μέχρι και σήμερα, ο Νίκος Κυπουργός και η Ορχήστρα των Κυκλάδων έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 50 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ορχήστρα διαθέτει άξιους μουσικούς που αγαπούν αυτό που κάνουν και δίνουν την ψυχή τους για χάρη της μουσικής, που και ο ίδιος δε σταμάτησε ποτέ στην 50ετή διαδρομή του, να υπηρετεί και να λατρεύει.