Συναυλία του Βαγγέλη Τρίγκα στη Σύρο

  • Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, 2016 - 06:21

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Βαγγέλη Τρίγκα με το μουσικό του σύνολο, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, στο Θέατρο Απόλλων. 

«ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ & ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ  μια παράλληλη διαδρομή»

Έτσι τιτλοφορεί ο σπουδαίος δεξιοτέχνης και διδάσκαλος Βαγγέλης Τρίγκας τη μουσική παράσταση που παρουσιάζει με το μουσικό του σύνολο, αναδεικνύοντας την άρρηκτη σχέση που είχαν μεταξύ τους το μπουζούκι και το λαϊκό τραγούδι, καθώς και την παράλληλη εξέλιξή τους στις πρώτες δεκαετίες. Είναι μια αναδρομή, από τις αρχές της δεκαετίας 1930  μέχρι και το 1970,  με  τραγούδια και οργανικά κομμάτια των σημαντικότερων λαϊκών συνθετών, οι οποίοι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του λαϊκού τραγουδιού και της ελληνικής λαϊκής μουσικής γενικότερα. 

Τα τραγούδια παίζονται με ιστορική σειρά δίνοντας έτσι το στίγμα κάθε περιόδου, ενώ τα σχόλια που κάνει εμβόλιμα ο Βαγγέλης Τρίγκας βοηθούν το κοινό να κατανοήσει πώς συντελέστηκε αυτή η μετάβαση από το ρεμπέτικο στο λαϊκό και από το λαϊκό στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι. 

Οι ενορχηστρωτικές παρεμβάσεις καθώς και τα κλασικά όργανα, πιάνο, κλασική κιθάρα και βιολοντσέλο, που είναι ενταγμένα στην ορχήστρα του Βαγγέλη Τρίγκα, αποτελούν πρόταση για ένα νέο, διαφορετικό τρόπο απόδοσης και ακρόασης της λαϊκής μας μουσικής. 

Η παράσταση έχει, επίσης, παρουσιαστεί και  εξακολουθεί να παρουσιάζεται σε πολιτιστικούς χώρους του εξωτερικού, διαρκεί δύο ώρες και παίρνουν μέρος οι: 

Βαγγέλης Τρίγκας                 μπουζούκι - τραγούδι 

Θοδωρής Μπρουτζάκης         πιάνο 

Αλέξανδρος Κασαρτζής          βιολοντσέλο 

Μαργαρίτα  Καραμολέγκου     τραγούδι 

Αντώνης Τζίκας                      κόντρα μπάσο 

Βασίλης Κατσαρός                  κλασική κιθάρα - τραγούδι 

Λάμπρος Κουκουβής              μπουζούκι - μαντολίνο 

Σημαντικότερες από τις συνεργασίες του: 

Με τη Μαρία Φαραντούρη έπαιξε σε μεγάλους μουσικούς χώρους πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, όπως «Wiener Konzerthaus» της Βιέννης, «Φιλαρμονική του Μονάχου» κ.λπ., ενώ με το Γιώργο Νταλάρα έπαιξε στο «Ηρώδειο» στο «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών», «Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης» κ.λπ. 

Άλλοι τραγουδιστές με τους οποίους συνεργάστηκε είναι η Μαίρη Λίντα, η Χάρις Αλεξίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Μαρινέλα, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Μανώλης Λιδάκης και πολλοί άλλοι.