Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Ευγενείς Αλήτες «έκαψαν τα καράβια» τους στο Θέατρο Απόλλων

«Αντίδοτο» στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε σήμερα

  • Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:17
  • /   Eνημέρωση: 15 Δεκ. 2016 - 2:00

Με τον αέρα, το φιζίκ και τη σκηνική παρουσία που παραπέμπουν σε έναν κλασικό «γερόλυκο της ροκ» που συνεχίζει με τα τραγούδια του να μεγαλώνει γενιές και γενιές, ο Νίκος Πορτοκάλογλου παρέσυρε για δύο βραδιές το συριανό κοινό στην απέραντη μουσική του «θάλασσά», φωτίζοντας το Θέατρο Απόλλων με την ενέργεια και το ασίγαστο πάθος του.

Πλαισιωμένος από μία πενταμελή ομάδα νέων και πολλά υποσχόμενων μουσικών, ο δημοφιλής Έλληνας τραγουδοποιός έδωσε ρυθμό στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, φέρνοντας στις αποσκευές του καινούριους ήχους, φρέσκα τραγούδια, αλλά και «πειραγμένες» επιτυχίες.

Σε μία προσπάθεια αναζήτησης του αντίδοτου μέσα στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι «Ευγενείς Αλήτες» έκαναν «restart» από τη σκηνή του ιστορικού θεάτρου της Ερμούπολης, παροτρύνοντας το κοινό να «κάψει τα καράβια του» και «από πείσμα και τρέλα να ζήσει το όνειρό του, όπως το έχει φανταστεί.

«Δίψα που μεγαλώνει, αντί να σβήνει»

Όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, η ονομασία του φετινού προγράμματος προέκυψε από την ανάγκη του να αλλάξει όχι μόνο σελίδα, αλλά και βιβλίο, με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες και νέους ήχους. Δεδομένου ότι η δίψα αντί να σβήνει, συνεχώς μεγαλώνει, ο Νίκος Πορτοκάλογλου συνεχίζει τις πτήσεις του στην ελληνική μουσική σκηνή, έχοντας στο πλευρό του καινούριους συνεπιβάτες, οι οποίοι απέδειξαν με το ταλέντο αλλά και την ανεβασμένη διάθεσή τους, ότι έχουν να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα στο μέλλον.

Αναφερόμενος στο όνομα της νέας του μπάντας, ο αγαπημένος καλλιτέχνης εξηγεί ότι «όλοι οι μουσικοί είναι κατά βάθος περιπλανώμενοι, αλήτες. Στο δρόμο κάποιοι σκληραίνουν από τις κακουχίες και γίνονται κυνικοί. Κάποιοι άλλοι, όμως, παραμένουν πεισματικά ευαίσθητοι και ονειροπόλοι σαν παιδιά». Το μεράκι του αλλά και η αγάπη του για καινούρια μουσικά ταξίδια, τον οδήγησε στην αναζήτηση νέων συνοδοιπόρων που με τους ήχους και τις ιδέες του θα κάνουν ομορφότερη αυτή τη διαδρομή.

Το πιάνο, η τρομπέτα, το βιολί, το γιουκαλίλι, το κλαρίνο, το ακορντεόν και η γκάιντα, σε συνδυασμό με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα χρωμάτισαν ακόμη περισσότερο το μουσικό καμβά του, που κόσμησε για δύο βράδια το Θέατρο Απόλλων, ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους φαν του.

Σημειώνεται ότι οι «Ευγενείς Αλήτες» αποτελούνται από τους: Αγάπη Διαγγελάκη (φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, λάφτα, μεταλλόφωνο), Δημήτρη Καλονάρο (τύμπανα, φωνητικά), Γιώργο Κουρέλη (πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά), Ηλία Λαμπρόπουλο (φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα) και Βύρωνα Τσουράπη (φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα).