Πλουσιότερο έγινε το βιογραφικό του Μουσικού Ομίλου Σύρου το 2016

Οι συνεργασίες που τον «σημάδεψαν»

Οι καρποί της εποικοδομητικής συνεργασίας του Μουσικού Ομίλου Σύρου με τη μαέστρο Alice Labarche παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του αναγνωρισμένου -από καταξιωμένους συνθέτες της Ελλάδας και του εξωτερικού- τοπικού πολιτιστικού φορέα, ο οποίος από το 1983 υπηρετεί και προωθεί την καλή μουσική. 

Ο πρόεδρος του Ομίλου Γιάννης Αργυρίου υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο του πολιτισμού, ο οποίος καταφέρνει να κρατά ενωμένους και όρθιους τους ανθρώπους σε μια κρίσιμη εποχή, όπως η σημερινή, όπου βασικά αγαθά και αξίες τείνουν να εξαφανιστούν.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πλούσια δράση του Ομίλου κατά το έτος 2016, «σημαία» της οποίας αποτέλεσε το άκρως επιτυχημένο χορωδιακό αφιέρωμα στον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο με τη συμμετοχή και καθοδήγηση του ίδιου του δημιουργού, που χάρισε στα μέλη του πολύτιμες εμπειρίες. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να απευθύνει ευχαριστίες τόσο στον φίλο της Σύρου Στέλιο Νιώτη που αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον Μουσικό Όμιλο και τον Σταύρο Ξαρχάκο, όσο και στον Βουλευτή Κυκλάδων, φίλο, χορωδό και μέλος του ΜΟΣ, Αντώνη Συρίγο, για τη μεσολάβησή του στη διαφήμιση του αφιερώματος από την Κρατική Τηλεόραση. Τέλος, υπενθύμισε ότι μία εκ των τριών αυτών συναυλιών μεταδόθηκε απευθείας από το ραδιόφωνο της ΕΡΑ 2, πλημμυρίζοντας με υπερηφάνεια όλα τα μέλη του Μουσικού Ομίλου Σύρου, οι φωνές των οποίων ακούστηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αργυρίου μίλησε για το καθιερωμένο χορωδιακό φεστιβάλ, που χρηματοδοτείται κάθε χρόνο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπογραμμίζοντας ότι φέτος εισέρχεται αισίως στον 10ο χρόνο ζωής του. Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή του συλλόγου τόσο στη συναυλία του Στέφανου Κορκολή στο Θέατρο Απόλλων – σε τραγούδια του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, όσο και στην πνευματική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου για τον εορτασμό του Πολιούχου του νησιού, Άγιο Νικόλαο.

Τοποθέτηση φωνής με τη μαέστρο Alice Labarche

Αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τα μέλη της μικτής χορωδίας που, όπως τόνισε, αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» του ΜΟΣ, ο πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά την κ. Alice Labarche για τις υπηρεσίες που προσφέρει στον Όμιλο τα τελευταία δύο χρόνια. «Η θαυμάσια συνεργασία που έχουμε έχει φέρει αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά, καθιστώντας γνωστό ότι τους προηγούμενους τέσσερις μήνες, πραγματοποιήθηκαν από τη μαέστρο μαθήματα τοποθέτησης φωνής για τους χορωδούς του Ομίλου, που χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. Τα μέλη ξεκίνησαν από το μηδέν την αλφαβήτα της μουσικής και δούλεψαν σκληρά σε συγκεκριμένα κομμάτια, τα οποία παρουσίασαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης. «Η Alice μας βοήθησε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο εμφανή στις επόμενες συναυλίες μας», κατέληξε ο κ. Αργυρίου.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και φίλοι του Ομίλου.