Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Παναγιώτης Μάργαρης σ’ ένα ξεχωριστό «ρεσιτάλ για 2»

Δύο βιρτουόζοι στην ίδια σκηνή

  • Τρίτη, 2 Μαΐου, 2017 - 06:13

Έναν χρόνο μετά την αλησμόνητη συνάντησή του με τον Σταμάτη Κραουνάκη, ο πιστός – πλέον – φίλος της Σύρου Παναγιώτης Μάργαρης, επέστρεψε στο Θέατρο «Απόλλων» την περασμένη Κυριακή μαζί με έναν εξίσου αγαπημένο καλλιτέχνη.

Ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος της κιθάρας και ο σπουδαιότερος τραγουδοποιός και ερμηνευτής της γενιάς του Λαυρέντης Μαχαιρίτσας βρέθηκαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για μία πολύ ενδιαφέρουσα μουσική συνύπαρξη.

Διαχρονικές μελωδίες

Το ρεσιτάλ των δύο καταξιωμένων μουσικών περιελάμβανε διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια από την τεράστια δισκογραφία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, διασκευασμένα από τον Παναγιώτη Μάργαρη, καθώς και συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, που χάραξαν νέους δρόμους πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Σ’ αυτή την ιδιαίτερη μουσική παράσταση, το κοινό απήλαυσε αγαπημένες μελωδίες του Χατζιδάκι, που εκτός από μεγάλος συνθέτης χαρακτηρίστηκε και ως ένας σύγχρονος φιλόσοφος, όπως ««Οδός Ονείρων», «Μην τον ρωτάς τον Ουρανό», « Θάλασσα πλατιά» κ.ά.

Ακούστηκαν επίσης κομμάτια για σόλο κιθάρα από τις πρόσφατες δισκογραφικές παραγωγές του Παναγιώτη Μάργαρη.

Δυνατή καλλιτεχνική σχέση

Αφορμή για την ξεχωριστή αυτή συνεύρεση των δύο καλλιτεχνών στάθηκε η πανευρωπαϊκή περιοδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα το 2011. Εκείνη την χρονιά ο Λαυρέντης προσκάλεσε τον Παναγιώτη να συμμετάσχει στις συναυλίες του στο εξωτερικό. Το καταπληκτικό μουσικό αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας δημιούργησε μια διαχρονική καλλιτεχνική σχέση, η οποία επισφραγίστηκε και με τη συμμετοχή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στον δίσκο του γνωστού δεξιοτέχνη της κιθάρας «Rock Of My Soul» με διαχρονικά κομμάτια των Rolling Stones, των Queen, των Metallica, των Beatles και άλλων ιστορικών συγκροτημάτων. Στη δουλειά αυτή συμμετείχαν ακόμα οι ερμηνευτές Φωτεινή Δάρρα, Μελίνα Κανά, Διονύσης Τσακνής και Ελένη Πέτα.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Με ένα ευρύ και εκλεκτό γούστο, ενίοτε συμφιλιώνει τον ηλεκτρικό ήχο με τη μελωδία και τον λυρισμό. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης ερμήνευσε τραγούδια-σταθμούς από την προσωπική δισκογραφία τους, καθώς και μουσικοποιητικά αριστουργήματα του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι, παρασύροντας το φιλόμουσο κοινό της Σύρου, στο κατάμεστο Θέατρο Απόλλων.