Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή στις “Μέρες Ρεμπέτικου” 2022 στη Σκόπελο...

  • Τρίτη, 19 Ιουλίου, 2022 - 06:11

Την 13/07/22 στην Παναγίτσα του Πύργου Σκοπέλου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Μέρες Ρεμπέτικου» ανεβήκαμε ξανά στη σκηνή, ύστερα από μήνες αναμονής... Ομάδα των μαθητών της σχολής, έπαιξαν και ερμήνευσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Μάρκου Βαμβακάρη με θέμα: « Η Ποίηση και το Ρεμπέτικο».

Tραγούδησαν μαζί τους, ο μουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Κώστας Καλαφάτης και η σπουδαία ερμηνεύτρια κα Σταυρούλα Μανωλοπούλου.

Θερμές ευχαριστίες στον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σκοπέλου, τους εθελοντές και τους Σκοπελίτες για την υποδοχή, τη φιλοξενία και τη συνολική διοργάνωση. Ευχαριστούμε τον διευθυντή σύνταξης του Skiathos life κ. Νίκο Τζούμα για τις λήψεις και το οπτικοακουστικό υλικό.

Το Φεστιβάλ καταφέρνει να συγκεντρώσει στο νησί των Σποράδων μουσικούς κάθε ηλικίας, οργανοποιούς λαϊκών εγχόρδων, και λάτρεις της λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής.

Οι συμμετέχοντες στο φετινό Φεστιβάλ εκτός του ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ ήταν: ο Γιώργος, ο Θοδωρής και ο Αντώνης Ξηντάρης, το μουσικό σχήμα Ya mas από τη Σουηδία, ο Νίκος Τατασόπουλος, η Χαρούλα Τσαλπαρά, η Εύα Ξένου, ο Παναγιώτης Διαμαντής, ο Γιώργος Βεντούρης, ο Βαγγέλης Κοχύλης, ο Χρήστος Κοσμάς, η Ζωή Τσινιάρη, ο Νίκωνας Σπηλιωτάκης, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Παναγιώτης Αστεριάδης, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Βασίλης Κορακάκης, μικροί και μεγάλοι μουσικοί της Σκοπέλου, ενώ παράλληλα έγινε και παρουσίαση του βιβλίου «Το μινόρε της σιωπής» και προβολή της ταινίας

«Το ρεμπέτικο Underground». Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά - Καλή αντάμωση !

Ο στόχος «κοινός» και τον υποστηρίζουμε !!!