Το θεατρικό έργο του Συαρινού Χάρη Βεκρή στην Κύπρο

Θεατρική παρουσία για το παρόν και το μέλλον

Θεατρική παρουσία για το παρόν και το μέλλον

Το βραβευμένο μονόπρακτο θεατρικό έργο «Πολιτιστική Επικοινωνία» του Χάρη Βεκρή, παρουσιάστηκε σε μορφή αναλογίου την περασμένη, στον Τεχνοχώρο της Λεμεσού. Το θεατρικό έργο το οποίο διακρίθηκε στον «Α’ Διαγωνισμό Θεατρικού Μονόπρακτου στη μνήμη του Κωστή Κολώτα», σκηνοθέτησε ο Χρίστος Γεωργίου και διάβασαν οι επαγγελματίες ηθοποιοί Παντελής Άντωνας, Μάρα Κωνσταντίνου, Θανάσης Δρακόπουλος, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Τζούλη Γρηγορίου και Ανδρέας Τουμασής.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο Συριανός συγγραφέας προσκεκλημένος της Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ), κάνοντας γνωστή με τον καλύτερο τρόπο και εκτός ελληνικών συνόρων, την ύπαρξη άξιων συνεχιστών της θεατρικής παράδοσης του νησιού μας.

Το έργο

Χρησιμοποιώντας ως μελέτη περίπτωσης τις ιδιαίτερες πτυχές της σχέσης Ιάσονα και Χαράς, επιχειρείται - σε μορφή διπλωματικής εργασίας - η ανάλυση της σύγχρονης πραγματικότητας στην επικοινωνία των δύο φύλων, αλλά και η εξέταση των περιθωρίων ανατροπής κοινωνικών στερεότυπων μέσω της δυναμικής των συναισθημάτων που προκαλεί η τέχνη.

 

Ετικέτες: 

Σχόλια

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΡΟΥΜ... Τρί, 21 Μαΐου. 2013 - 19:32

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την φιλοξενία του σχόλιου που έκανα. Εμπρός για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία.