"Ο Μισοκοκοράκος"

Το λαϊκό αμοραλιστικό παραμύθι “Μισοκοκοράκος” από το “Εργαστήρι Μαιρηβή” παρουσιάζεται απόψε στις 20:30, στο Θέατρο στον Κουμάρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τήνου 2013.

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα ιστορία, που έχει ως στόχο να δώσει στο παιδί την ελπίδα και τη διαβεβαίωση ότι ακόμα και ο πιο ασήμαντος και ταπεινός, έχει τη δυνατότητα να επιτύχει στη ζωή.

Οι κούκλες της παράστασης είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Η κάθε κούκλα είναι μοναδική, έχει πρόσωπο γλυπτό από ξυλοπολτό και τα άκρα είναι ξυλόγλυπτα.

Οι κουκλοπαίχτες χειρίζονται τις κούκλες με μηχανισμό, που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματός τους και τα άκρα με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με εξαιρετική ακρίβεια την απόδοση των κινήσεων του κάθε χαρακτήρα.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι κουκλοπαίκτες: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Φίλιππος Φέρτης. Η σκηνοθεσία και η σκηνογραφία ανήκουν στην Μαιρηβή Γεωργιάδου, οι φωτισμοί και η τεχνική επιμέλεια στον Ρικάρντο Ντι Λάουρο και η μουσική στον Γιώργο Παυλάκο.

Πολιτιστική συνεργασία Νάξου, Πάρου και Τήνου

Η παράσταση κουκλοθέατρου διοργανώνεται στο πλαίσιο των κοινών δράσεων του “Κύκλου Κυκλάδων”, μιας συνεργασίας των τριών φορέων πολιτισμού της Νάξου, της Πάρου και της Τήνου, με συγγενική αντίληψη και αισθητική. Στόχος της συνεργασίας και της συνένωσης των δυνάμεων με την προοπτική συμμετοχής και άλλων νησιών, είναι η αναβάθμιση του ρόλου και της θέσης των Κυκλάδων στον σύγχρονο πολιτιστικό χάρτη μέσα από επιλεγμένες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και παραγωγές.

Χώροι με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα όπως ο Πύργος Μπαζαίου στη Νάξο, το Θέατρο Αρχίλοχος στο Πάρκο της Πάρου και το Θέατρο στον Κουμάρο στη Τήνο, αγκαλιάζουν και εμπνέουν καλλιτέχνες και κοινό, προσφέροντάς τους αξέχαστη εμπειρία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο “Μισοκοκοράκος” θα παρουσιαστεί αύριο στις 20:00 στην Πάρο.