Εγκαινιάσθηκε το νέο ανοικτό θέατρο Ανδρου

  • Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2015 - 11:14

Στο κατάμεστο νέο ανοικτό θέατρο, τελέσθηκαν την Παρασκευή το βράδυ ο αγιασμός και τα εγκαίνια. Με ένα λιτό τελετουργικό, οι Ανδριώτισσες και οι Ανδριώτες υποδέχτηκαν με ένα ζεστό χειροκρότημα το νέο έργο πνοής για το νησίμας, που αποτελεί δωρεά του εφοπλιστή κ. Αλκιβιάδη Τάττου στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Τον αγιασμό τέλεσαν οι ιερείς Δημήτριος Λάβδας και Ιωάννης Στάμος, ενώ παρόντες ήταν ο έπαρχος, Δημήτρης Λοτσάρης, οι πρώην Δήμαρχοι Γιάννης Γλυνός, Μανώλης Βάμβουκας, Δημήτρης Γιαννίσης και σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού του Δήμου Άνδρου, Αθηνά Τσατσομοίρου, στο σύντομο καλοσώρισμά της αναφέρθηκε στη σημασία του θεάτρου, τονίζοντας πως «απόψε γεννιέται στην Άνδρο ένα κύτταρο πολιτισμού», και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον χρηματοδότη και χορηγό του έργου κ. Αλκιβιάδη Τάττο.

O Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, αναφέρθηκε στη σημασία του Θεάτρου για ολόκληρο το νησί. Ανέφερε χαρακτηριστικά «Η Άνδρος απέκτησε ένα επιπλέον μεγάλο όπλο στο χώρο του Πολιτισμού και ακούστηκε παντού. Η Άνδρος είναι παντού». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σουσούδης στο επικείμενο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, τονίζοντας: «Φιλοδοξία μας είναι αυτό το φεστιβάλ να εξελιχθεί, τα επόμενα χρόνια, σε πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού για ολόκληρη την Ελλάδα. Και η Άνδρος να αποτελέσει σημείο αναφοράς του καλοκαιρινού πολιτιστικού γίγνεσθαι.Θέλουμε και επιδιώκουμε το φεστιβάλ να «δέσει» με τις μεγάλες εκθέσεις των ιδρυμάτων, καθώς και με όλα τα άλλα πολιτιστικά δρώμενα στο νησί μας. Προσφέροντας έτσι στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη και ποιοτική πολιτιστική πρόταση. Είμαστε βέβαιοι πως με σκληρή δουλειά, οργάνωση και τη βοήθεια όλων σας, θα τα καταφέρουμε»

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Άνδρου τίμησε τον ευεργέτη, Αλκιβιάδη Τάττο, στον οποίο παρέδωσε τιμητική πλακέτα.Στη δική του τοποθέτηση ο κ. Τάττος ανέφερε πως το έργο αυτό αποτελεί την προσωπική του επιστροφή στον τόπο του για όσα του προσέφερε η Άνδρος και επισήμανε πως «το θέατρο έγινε επειδή το πίστεψαν πολλοί και δούλεψαν σκληρά για την ολοκλήρωσή του». Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσοι μελέτησαν, σχεδίασαν και εργάστηκαν ώστε το θέατρο να παραδοθεί μέσα στα χρονικά πλαίσια που είχαν τεθεί.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν εκείνη κατά την οποία ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, κάλεσε τους πρώην Δημάρχους του νησιού να απευθύνουν χαιρετισμό. Ο κ. Δημήτρης Γιαννίσης αναφέρθηκε στην αγορά του κτήματος Βούλγαρηόπου κατασκευάστηκε το θέατρο, ενώ ο κ. Γιάννης Γλυνός ανέφερε πως αποτελεί καθήκον όλων να διατηρηθεί ο χώρος «ως κόρη οφθαλμού» στο μέλλον.

Ακολούθησε ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τοπικά σχήματα, στο οποίο συμμετείχαν:

-Η νεανική χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου, με την Αμαλία Τηνιακού στο πιάνο και τον Λεωνίδα Κολέλη, στο τρομπόνι.

-Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών, με τη συνοδεία του Βαγγέλη Ζαγοραίου στο βιολί, του Γιάννη Ζαγοραίου στο λαούτο και της Γαρουφαλλιάς Λουσίδη, στο τραγούδι.

-Η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου.

Η βραδιά έκλεισε εντυπωσιακά με ένα τρίλεπτο φιλμ του Παντελή Βούλγαρη, με εναέρια πλάνα από τα γυρίσματα της «Μικράς Αγγλίας», σε μουσική Κατερίνας Πολέμη.