«Ψέμα στο ψέμα» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά

Πες το ψέματα

Το «κουτάκι με τα ψέματα» άνοιξε για μία ακόμη φορά η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά, χαρίζοντας γέλιο και συγκίνηση στο κοινό της Σύρου με μία εκρηκτική κωμωδία που ψεύδεται, για να μην αποκαλύψει σκοτεινές και οδυνηρές αλήθειες.

Το δημοφιλές έργο του Άντονι Νίλσον “Ψέμα στο ψέμα», ένα κράμα «ψυχοθεραπείας» και «γροθιάς στο στομάχι» με αναφορές σε φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, όπως η παιδεραστία και η διαφθορά του κλήρου και του οικογενειακού ιστού, επέστρεψε στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός 2015», το θεατρόφιλο κοινό του νησιού είχε την ευκαιρία να απολαύσει ξανά μία δυνατή παράσταση, γεμάτη εκπλήξεις και απρόσμενες εξελίξεις, ένα δομημένο παιχνίδι, όπου σε κάθε γωνιά σε περιμένει και μια έκπληξη. Μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις, ίντριγκες και παρεξηγήσεις αναδύθηκαν στην επιφάνεια οι πιο βαθιές αλήθειες, τις οποίες συνηθίζουμε να κρύβουμε σε μπαούλα και ντουλάπες προκειμένου να αποφύγουμε τις συνέπειες των πράξεών μας.

Σταθερά βήματα

Η ομάδα του Γαλησσά με «ενορχηστρωτή» τον «νεοβάπτιστο» στη σκηνοθεσία Γιώργο Σιγάλα παρουσίασε με επιτυχία το έργο του Σκωτσέζου θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη, ανανεώνοντας το ραντεβού της με τους θεατές στις 16 και 17 Αυγούστου στην Έπαυλη Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία.

Ο κ. Σιγάλας, στη δεύτερη συνεχόμενη συνεργασία του με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλησσά φαίνεται πως κέρδισε το «στοίχημα» με τον εαυτό του, καθώς κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να στήσει και να «κουρδίσει» μία ομάδα, που αν και στο παρελθόν είχε ατονήσει, σήμερα αναγεννιέται κάνοντας σταθερά και προσεκτικά βήματα.

Στην προσπάθειά της αυτή, έχει στο πλευρό της καλούς και σημαντικούς φίλους όπως, ο εικαστικός Νίκος Πονηρός, που ανέλαβε τα σκηνικά της παράστασης και ο Δημήτρης Βαμβακούσης, ο οποίος επιμελήθηκε την αφίσα και το πρόγραμμα.

Τους δύο καλοσυνάτους μεν, γκαφατζήδες δε αστυνομικούς του έργου, υποδύθηκαν με περισσή όρεξη ο Γιώργος Σιγάλας, που απέδειξε και επίσημα ότι έχει συνάψει ισόβιο δεσμό με το είδος της κωμωδίας και ο Γιώργος Βαρθαλίτης, ο οποίος μετά από πολλά έτη απουσίας, επέστρεψε και πάλι στο ερασιτεχνικό θέατρο.

Έπαιξαν επίσης οι: Ερατώ Φιλαρέτου – Δαβίου (η μεγάλη «έκπληξη» της παράστασης σε έναν ρόλο με απαιτήσεις και τσαγανό), η Μαρία Κακαβή, ο Γιάννης Βουτσίνος, η Λίζα Μπιρμπίλη, η Μαίρη Λίτσα και ο τάχιστα εξελισσόμενος Χρήστος Ρούσσος.