Θεατρικές περιπέτειες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Ο Μικρός Οδυσσέας που βιάζεται να μεγαλώσει και δύο αξιολάτρευτα παιχνίδια που προσπαθούν να κερδίσουν την αγάπη του αγοραστικού κοινού, συναντήθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων, καλώντας τους φίλους τους να βάλουν και οι ίδιοι το χεράκι τους, ώστε να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα.

Η εταιρία παραγωγής «L & S» και η Action Εστί, μετά τα επιτυχημένα «τρία γουρουνάκια» που ξετρέλαναν το περασμένο Μάιο το παιδικό κοινό της Σύρου παρουσίασαν στο νησί δύο ακόμα θεατρικά έργα, τις «Περιπέτειες του Μικρού Οδυσσέα» και τα «Παιχνίδια».

Το Σάββατο, οι μικροί θεατές του νησιού είχαν την χαρά να γνωρίσουν τον Οδυσσέα, ένα σύγχρονο μικρό αγόρι, που όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του, έτσι και αυτός βιάζεται να μεγαλώσει. Όταν ένα πανίσχυρο ξωτικό εμφανίζεται στο όνειρό του και του προτείνει μια περίεργη συμφωνία, σύμφωνα με την οποία ο κύκλος της ζωής του θα ολοκληρωθεί σε 24 ώρες, ο Οδυσσέας ζητάει τη βοήθεια του κοινού για να το νικήσει.

Η συμμετοχή του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης ήταν σημαντική και καθοριστική με το χιούμορ και την αγωνία να έχουν τον πρώτο ρόλο σε αυτή την ξεχωριστή περιπέτεια.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Αντώνη Ζιώγα.

Την επόμενη ημέρα, σειρά είχε η ιστορία δύο παιχνιδιών, μίας κούκλας Πινόκιο και μίας Γουρουνάκι που κάνουν τα πάντα, προκειμένου να αγοραστούν και να εγκαταλείψουν για πάντα τα ράφια του καταστήματος, όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα. Εκεί συναντούν την πριγκίπισσα Έλσα (από την ταινία Frozen) και μαζί ζητούν τη συμμετοχή του κοινού δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μας θεατές να σηκωθούν στην σκηνή και να καθορίσουν το τέλος της ιστορίας μας, αλληλεπιδρώντας δημιουργικά με τους ηθοποιούς.

Στην παράσταση έπαιξαν οι: Νίκος Λημνιός, Γιάννα Σισκοπούλου, Αντώνης Ζιώγας και Γιώργος Μαύρος.