Η αγαπημένη πρωτοβουλία του So Εasy ανανεώνεται και συνεργάζεται με τον ΝΟΠΟΚ χαρίζοντας ένα ξεχωριστό καλοκαίρι στα παιδιά της Σύρου

Ανοίγει “πύλες” το Summer Camp

Ένα άκρως δημιουργικό καλοκαίρι φιλοδοξούν να διοργανώσουν για τα μικρά παιδιά το Κέντρο Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών So Easy και ο ΝΟΠΟΚ, μέσα από την πραγματοποίηση του Summer Camp τους θερινούς μήνες.

Φέτος, για όγδοη χρονιά, μετά από ανάλογες επιτυχημένες διοργανώσεις επί επτά έτη, οι υπεύθυνοι του Εκπαιδευτηρίου Φωτεινή Σταθογιάννη, Τάσος Φώσκολος καθώς και ο υπεύθυνος του ΝΟΠΟΚ, Δημήτρης Θεοδοσίου, σε συνεργασία με επιχειρήσεις του νησιού, προγραμματίζουν να ψυχαγωγήσουν αλλά και να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις στους μικρούς φίλους που θα συμμετάσχουν, μέσω της ενασχόλησής τους με πλήθος αξιόλογων δραστηριοτήτων. Στη συνέντευξη που παραχώρησαν στην “Κοινή Γνώμη”, μίλησαν αναλυτικά για την ιδέα του Summer Camp, για το καθημερινό πρόγραμμα που θα ακολουθούν τα παιδιά, καθώς επίσης και για όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες που θέλουν να γνωρίζουν οι γονείς ώστε να είναι βέβαιοι για τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο του προγράμματος. Όπως χαρακτηριστικά εξήγησαν οι υπεύθυνοι, “σκοπός μας είναι τα παιδιά να “προχωρούν” δημιουργικά και το καλοκαίρι, μετά την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς”.

Σημειώνεται πως οι εγγραφές ξεκίνησαν και όσοι επιθυμούν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του So Easy.

Τι είναι το summer camp και πώς προέκυψε η ιδέα;

“To summer camp είναι ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα που αφορά σε παιδιά από 3,5 έως 12 ετών. Ξεκινά μετά από μία εβδομάδα από το τέλος της σχολικής περιόδου και διαρκεί όλους τους θερινούς μήνες. Επί της ουσίας, αφουγκραστήκαμε την ανάγκη των γονέων να φύγουν τα παιδιά από το σπίτι, από την τηλεόραση και να έρθουν σε έναν χώρο που θα είναι ασφαλής, θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν, να ψυχαγωγηθούν, να εκπαιδευτούν και να περάσουν ένα υπέροχο καλοκαίρι παρέα με συνομήλικούς τους. Σκοπός του summer camp δηλαδή, είναι να απασχολούνται εποικοδομητικά τα παιδιά καθημερινά, αρκετές ώρες και να αξιοποιούν τις ημέρες τους, ουσιαστικά. Το Κέντρο μας ενώνει τις δυνάμεις του με το ΝΟΠΟΚ και άλλες επιχειρήσεις και στοχεύουμε να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στα παιδιά μία δημιουργική καθημερινότητα”.

Μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος το πρόγραμμα, ως ένα σύνολο εποικοδομητικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά τους θερινούς μήνες από τη στιγμή που δεν λειτουργούν τα σχολεία;

“Ακριβώς. Θέλουμε να μας εμπιστεύονται οι γονείς τα παιδιά τους από τις 8 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι και να ασχολούνται με πλήθος δραστηριοτήτων. Ενδεικτικά να αναφέρουμε, ότι τα παιδιά θα χωρίζονται σε γκρουπ και θα κάνουν μαθήματα αγγλικών δύο φορές την εβδομάδα με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Μέσα από βιωματικά παιχνίδια σε συνδυασμό δηλαδή με μουσική, χορό, επιτραπέζια παιχνίδια, μαθήματα μαγειρικής και χειροτεχνίες. Στις μεγαλύτερες ηλικίες δε, στόχος είναι να δοθεί ένταση στον προφορικό λόγο. Θα αξιοποιηθούν κατάλληλα οι εκπαιδευτικοί χώροι του Κέντρου μας. Ακόμη, δύο φορές την εβδομάδα θα επισκεπτόμαστε το κολυμβητήριο και μαθαίνουν κολύμβηση. Εκτός αυτών, έχουμε συνεργασία με τον ΑΟ ΑΡΗΣ όπου θα μαθαίνουν μπάσκετ, με τις σχολές χορού Μάκης Μπέτσης που θα διδάσκουν στα παιδιά λάτιν και μοντέρνο χορό και Χείρωνα Κένταυρο για εκμάθηση πολεμικών τεχνών. Σχεδιάζουμε ακόμη τις συνεργασίες μας και θα κάνουμε και μικρές εξορμήσεις σε παραλίες. Επιθυμούμε να διοργανώσουμε και τη φετινή χρονιά, κάτι πρωτοποριακό που δεν έχει γίνει ξανά στο νησί”.

Ποιοι άνθρωποι θα συναναστρέφονται καθημερινά με τα παιδιά και που θα μπορούν να παίρνουν το γεύμα τους;

“Την ευθύνη για τα παιδιά θα έχει το εκπαιδευτικό προσωπικό του So Easy. Θα υπάρχει νηπιαγωγός για τα μικρότερα παιδιά, οι δάσκαλοι του ΝΟΠΟΚ και φυσικά όλοι οι προπονητές των υπολοίπων σχολών με τις οποίες θα έχουμε συνεργασία. Το τελικώς διαμορφωμένο πρόγραμμα, θα το πληροφορηθούν αναλυτικά οι γονείς από εμάς. Κέντρο όλων των δραστηριοτήτων πάντως, θα είναι το So Easy, όπου θα φέρνουν τα παιδιά οι γονείς και αν χρειάζεται η μετακίνησή τους προς κάποιο χώρο ή αθλητικό κέντρο, αυτή θα γίνεται με ασφάλεια μέσω συνεργασίας με ταξιδιωτικό πρακτορείο και λεωφορεία. Όσον αφορά στα γεύματά τους, επειδή για εμάς η ασφάλεια των παιδιών είναι πρωτίστης σημασίας, έχουμε επιλέξει κάθε παιδάκι να έχει το δικό του σπιτικό φαγητό τόσο για πρωινό, όσο και για μεσημεριανό που θα μπορεί να το τρώει στο χώρο του εκπαιδευτηρίου”.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να ενημερωθούν με ποιον μπορούν να επικοινωνούν;

“Οι γονείς μπορούν να τηλεφωνούν στα εκπαιδευτήρια So Easy στη Λαλακιά, στην Ερμούπολη, στα τηλέφωνα 2281079125. Οτιδήποτε χρειάζονται, θα το μάθουν εδώ”.

Αναφορικά με τη συμμετοχή των παιδιών, φαντάζεται κανείς ότι υπάρχει ένα κόστος. Οι γονείς χρειάζεται να δαπανήσουν πολλά χρήματα προκειμένου να συμμετάσχει το παιδί τους στο summer camp;

“Στόχος μας είναι να κινηθούμε σε ρεαλιστικό πλαίσιο, κάτι που άλλωστε επιτάσσει και η εποχή της κρίσης. Παρόλο που τα παιδιά θα έχουν δυνατότητα να ακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα κι εμείς έχουμε φροντίσει να αυξήσουμε το προσωπικό και τους συνεργάτες μας, ωστόσο το κόστος είναι πολύ χαμηλό. Ακόμη πιο χαμηλό κι από την περυσινή χρονιά. Η τιμή αγγίζει σχεδόν τη μισή από πέρυσι. Θέλουμε όμως να γνωρίζει κάποιος γονέας ότι τα χρήματα σε καμία περίπτωση δεν είναι εμπόδιο για τη συμμετοχή στο summer camp. Άλλωστε για τα παιδιά γίνεται αυτό το πρόγραμμα.”.

Προκειμένου να προχωρήσει κάποιο παιδί σε εγγραφή τι θα χρειαστεί;

“Από τη στιγμή που τα παιδιά θέλουμε να είναι προστατευμένα και ασφαλή, θα χρειαστεί μία πιστοποίηση από ιατρό για να μπορούν να έχουν συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και φυσικά θα συμπληρώσουν και ένα έγγραφο, στο οποίο θα αναφέρουν οι γονείς, αν τα παιδιά έχουν αλλεργίες ή κάτι ιδιαίτερο που πρέπει να προσεχθεί.”.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη ποιο μήνυμα στέλνετε σε γονείς και παιδιά;

“Επιθυμία μας είναι να εξασφαλίσουμε σε όλα τα παιδιά - χωρίς εξαίρεση - το καλύτερο καλοκαίρι τους. Διοργανώνουμε αυτή την “κατασκήνωση” για όγδοη χρονιά. Μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε και να είναι βέβαιος ότι τα παιδιά του θα περνούν όμορφα σε ένα φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον.”.

Ετικέτες: