Σύλλογος Κρητών Σύρου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια "Γιορτή Ρακής"

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, στην αίθουσα και στο προαύλιο χώρο των γραφείων του , ο Σύλλογος Κρητών Σύρου, για πέμπτη συνεχή χρονιά, διοργάνωσε την ετήσια “Γιορτή Ρακής”, με μια ξεχωριστή εκδήλωση, αναβιώνοντας ταυτόχρονα ένα παμπάλαιο έθιμο της Κρήτης, το παραδοσιακό καζάνεμα της ρακής.

Από πολύ πρωί, μέλη του Δ.Σ έστησαν το παραδοσιακό καζάνι και ξεκίνησαν, την τόσο γνώριμη σε όλους τους Κρητικούς, διαδικασία της απόσταξης. Παράλληλα, άρχισαν να ετοιμάζουν τους κρητικούς παραδοσιακούς μεζέδες, που συνοδεύουν αυτές τις μέρες τη ρακή στα καζάνια, σε όλα τα χωριά της Κρήτης.

Πατάτες οφτές , ελιές, κρητικά τυριά και εφτάζυμα παξιμάδια, κρέας στα κάρβουνα, βραστή γίδα με μακαρόνια, προορίζονταν να τέρψουν τον ουρανίσκο των μελών, αλλά και των φίλων Συριανών, που από πολύ νωρίς, άρχισαν να καταφτάνουν στο χώρο της εκδήλωσης, για να γνωρίσουν και να δουν από κοντά το παραδοσιακό καζάνεμα.

Η κρητική μουσική, η ρακή και το κρασί που έρεαν άφθονα, σε συνδυασμό με την ποικιλία των εδεσμάτων, δεν άργησαν να ανεβάσουν κατακόρυφα το κέφι όλων των παρευρισκομένων, πολλοί από τους οποίους χόρεψαν κρητικούς χορούς. Η εκδήλωση κράτησε μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, με αμείωτο κέφι και διάθεση, τόσο από τους διοργανωτές όσο και από τους παρευρισκόμενους.

Οι κρητικοί της Σύρου ανανέωσαν το ραντεβού τους, για κάποια μελλοντική εκδήλωση, από τις πολλές που πραγματοποιεί ο σύλλογος σε ετήσια βάση.

Ετικέτες: