Συριανό Καρναβάλι στα βρεγμένα σοκάκια της Άνω Σύρου

"Κι αν χιονίζει και αν βρέχει, ο Καρναβαλιστής αντέχει". Αυτό απέδειξαν οι είκοσι ομάδες του 4ου Συριανού Καρναβαλιού, οι οποίες δεν πτοήθηκαν καθόλου από την απότομη μεταβολή του καιρού και παρέλασαν το βράδυ του Σαββάτου στα βρεγμένα σοκάκια της Άνω Σύρου, διασκεδάζοντας με την ψυχή τους.

 

Παρά το γεγονός ότι, η φετινή συμμετοχή του κόσμου ήταν ελαφρώς μειωμένη, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, εξαιτίας της ξαφνικής πτώσης της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με την απειλή της βροχής, η πρώτη ημέρα του Καρναβαλιού στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, προετοιμάζοντας το "έδαφος" για τη μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της Ερμούπολης, η οποία θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 17:00 από το λιμάνι.

Μικροί και μεγάλοι λικνίστηκαν στους ρυθμούς των αποκριάτικων τραγουδιών και απέδειξαν ότι ακόμη κι αν ο καιρός δεν είναι σύμμαχος, το κέφι παραμένει αμείωτο και εκτοξεύεται στα ύψη, αρκεί να υπάρχει διάθεση για ξεφάντωμα.

Και ενώ η παρέλαση στα σοκάκια της Άνω Σύρου κύλησε πραγματικά σαν "νεράκι", το πάρτι συνεχίστηκε με τα παραδοσιακά Ζεϊμπέκια στην πλατεία του Μάρκου Βαμβακάρη, αλλά και την "έφοδο" του κόσμου στις επιχειρήσεις του οικισμού, ο οποίος απέκτησε και πάλι "ζωή".

Με την ευχή, η αυριανή ημέρα να είναι ευνοικότερη από τη σημερινή, οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την κορύφωση του Καρναβαλιού, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη απονομή των βραβείων στις ομάδες που θα ξεχωρίσουν.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο.