4ο Συριανό Καρναβάλι: Η διασκέδαση στο κόκκινο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 4ου Συριανού Καρναβαλιού, το οποίο κορυφώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με την μεγάλη παρέλαση των τμημάτων από το λιμάνι της Ερμούπολης, μέχρι την πλατεία Μιαούλη.

 

Το κέφι και η διασκέδαση είχαν τον πρώτο λόγο, σε μία παρέλαση που τα είχε όλα, από ανθισμένες γλάστρες και κινούμενες λαμπάδες, μέχρι γάμους από την Καραϊβική και γοργόνες στη στεριά.

Το πάρτι ξεκίνησε στις 17:00 από το λιμάνι, όπου οι είκοσι ομάδες ήταν έτοιμες να τα δώσουν "όλα", καλώντας το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί σε κάθε σημείο της πόλης, να γιορτάσει μαζί τους.

Πρωτότυπες εμφανίσεις και χορογραφίες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του κοινού, υο οποίο δεν έπαψε στιγμή αι συμμετέχει και να δίνει ρυθμό με το θερμό του "χειροκρότημα".

Μετά τις παρουσιάσεις, τα χορευτικά τμήματα των οχτώ πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα που επισκέφτηκαν τη Σύρο για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Συριανού Καρναβαλιού παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με λαμπρή παράδοση, λεβεντιά και ήθος.

Το Καρναβάλι ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων στις ομάδες που ξεχώρισαν. Το βραβείο καλύτερης ομάδας απονεμήθηκε στο "Τρατάρουμε...Τσιπουράκια" από την Ομάδα 'Εποχές" και το βραβείο καλύτερης παρουσίασης παιδικής ομάδας οι "Μινι-Αισιότατοι" από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου "Άγιος Γεώργιος"- Φρερ.

Αμέσως μετά, ακολούθησε πάρτι στον πεζόδρομο της Ερμούπολης, όπου καρναβαλιστές και μη κεράστηκαν, χόρεψαν, τράγουδησαν και διασκέδασαν μέχρι αργά.

Θα ακολουθήσει σχετικό βίντεο.

Ρεπορτάζ: Ραέλα Αζίζαϊ, Άννα Τερέζα Δαλμυρά, Σταύρος Μαυράκης, Αντώνης Μπούμπας

Κάμερες: Λούης Φρέρης, Σταύρος Μαυράκης