Red Bull Art of Motion: Πηδώντας από.... ταράτσα σε ταράτσα στη Σαντορίνη

  • Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2015 - 16:45

Στην ειδυλλιακή Σαντορίνη και για 5η συνεχή χρονιά φιλοξενείται σήμερα ο κορυφαίος αγώνας freerunning του κόσμου. Το Red Bull Art of Motion ή αλλιώς η τέχνη της κίνησης διεξάγεται σε αυτόν τον πλέον διάσημο ταξιδιωτικό προορισμό και ίσως σε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα νησιά του πλανήτη.

Σήμερα το μεσημέρι στις 16:00, οι κορυφαίοι freerunners του κόσμου, οι υπεραθλητές που πηδάνε από ταράτσα σε ταράτσα και κάνουν... τούμπες στον αέρα, προσγειώνονται στα λευκά σπίτια και τα γραφικά σοκάκια της Σαντορίνης. 

Δείτε live εικόνα από την Σαντορίνη κάνοντας κλίκ εδώ

Συγκεκριμένα το Red Bull Art of Motion επιστρέφει στη φυσική του έδρα, αλλάζοντας για πρώτη φορά πίστα, από το Φηροστεφάνι στην Οία. Οι 18 κορυφαίοι freerunners είναι έτοιμοι να επιδοθούν στις καλύτερες φιγούρες τους, κλέβοντας για λίγο, τη λάμψη του πλέον φημισμένου ηλιοβασιλέματος στη βορειοδυτική άκρη του νησιού.

Μεταξύ των αγωνιζόμενων είναι ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης «DK» Κυρσανίδης, νικητής του περυσινού αγώνα, ο δύο φορές νικητής του contest Pavel Petkuns από τη Λετονία αλλά κι ο Ρώσος Alexander Baiturin που έχει ανέβει στο βάθρο δύο χρονιές, το 2013 στη δεύτερη θέση και το 2014 στην τρίτη θέση.

Αθλητές- Red Bull Art of Motion 2015

Δημήτρης Κυρσανίδης (GRE)
Pavel Petkuns (LAT)
Alexander Baiturin (RUS)
Yoann Leroux (FRA)
Jesse Peveril (CAN)
Alexander Schauer (AUT)
Pedro Leon Gomez (ESP)
Luci Romberg (USA)
Achraf Dibani (MAR)
Robert Reese (USA)
Jason Paul (GER)
Johan Stahle (SWE)
Dominic Di Tomasso (AUS)
Erik Mukhametschyn (UKR)
Mohammed Didi Alaoui (MAR)
Dante Grazioli (USA)
Pamela Forster (ΑUT)
Alfred Scott (USA)

Ετικέτες: