"Καρναβαλίζοντας" στο λιμάνι και στα χωριά της Σύρου

Έχουν μια τρέλα τόση, που θα μας παλαβώσει

Υποδοχή Blue Star Paros από τους Καρναβαλιστές της Σύρου
Οι καρναβαλιστές στα Χρούσσα

Ξεχάστε το «πλοίο της αγάπης», το «εξπρές του μεσονυχτίου» και όποιο άλλο μεταφορικό μέσο έχετε στο μυαλό σας, γιατί το «λεωφορείο του Συριανού Καρναβαλιού» ήρθε σήμερα το μεσημέρι να ανατρέψει όλα τα δεδομένα, σκορπίζοντας το κέφι, την τρέλα και την καρναβαλική διάθεση σε κάθε γωνιά του νησιού.

Λίγο μετά τις 11:00, εκπρόσωποι των ομάδων συναντήθηκαν στο λιμάνι της Ερμούπολης, όπου πραγματοποιήθηκε μια μίνι παρέλαση για τους επιβάτες του πλοίου της γραμμής, που παρακολουθούσαν από το κατάστρωμα τα σφυρίγματα και τους χορούς των καρναβαλιστών.

Η εκδήλωση απογειώθηκε μετά την τυχαία συνάντηση των ομάδων με τον μουσικό Χρήστο Φιοράντη από την Τήνο, ο οποίος λίγο πριν επιβιβαστεί με τον συνεργάτη του στο πλοίο, πήρε το μπουζούκι του και έστησε ένα ανεπανάληπτο νησιωτικό γλέντι στο κέντρο του λιμανιού.

Τον χορό έσυρε η παρουσιάστρια του Συριανού Καρναβαλιού Μαριάννα Βακονδίου, η οποία ως μια πολύχρωμη και ζωηρή κοτούλα έκανε πολλούς κόκορες να λαλήσουν.

Αμέσως μετά την αναχώρηση του πλοίου, οι ομάδες επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο που ναύλωσε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και ξεκίνησαν την περιοδεία τους στα χωριά του νησιού για να σκορπίσουν λίγη από την τρέλα και την καρναβαλική τους διάθεση πριν από το μεγάλο μπαμ της επόμενης Κυριακής.

Τις ομάδες συνόδευσαν φυσικά ο έτερος παρουσιαστής του Καρναβαλιού Γιώργος Ρούσσος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, ο κ. Μάρκος Ρούσσος από την Επιτροπή Πολιτισμού, ο Ανδρέας Τζίνης στο ρόλο του Γεώργιου Σουρή και ένα ακόμη Ζεϊμπέκι.