Απόκριες 2016 στην Κέα

  • Δευτέρα, 7 Μαρτίου, 2016 - 13:53

Χαρά, κέφι, φαντασία, πολύχρωμα κουστούμια, χορός και μουσική, παραδοσιακά κεράσματα και μία μεγάλη γιορτή στήνεται και φέτος! Μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουμε τις Απόκριες και την αρχή της Σαρακοστής στην Κέα!

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 ψάχνουμε με τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου Κέας τον Κρυμμένο Θησαυρό στην Πλατεία της Ιουλίδας. Τα γέλια και η μουσική μας θα ξεσηκώσουν όλη τη Χώρα και θα δώσουν το σύνθημα για το τριήμερο που θα ακολουθήσει. Στις 20.30, μη χάσετε τη θεατρική παράσταση "Οι Ηλίθιοι" που παίζεται στο Πνευματικό Κέντρο "Στυλιανός Ρέστης", στην Κορησσία, από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Σιμωνίδης ο Κείος". Η παράσταση θα παιχτεί επίσης το βράδυ του Σαββάτου 12/3 και της Κυριακής 13/3.

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, το μεσημέρι, διασκεδάζουμε με τους μικρούς μας φίλους στο Πνευματικό Κέντρο "Στυλιανός Ρέστης", στην Κορησσία, σε μία εκδήλωση γεμάτη εκπλήξεις, χρώματα και παιχνίδι.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, χορεύουμε ξέφρενα στην καθιερωμένοι παρέλαση των μασκαράδων στην Ιουλίδα. Θα συμμετέχουν ομάδες και φορείς του νησιού αλλά και η ομάδα "Theatro - Theama". Ο Σϋλλογος Επαγγελματιών θα προσφέρει κρασί σε όλους. Το βράδυ συνεχίζουμε στους ίδιους τρελούς ρυθμούς στο Πάρτυ του Πολιτιστικού Συλλόγου "Σιμωνίδης ο Κείος".

Την Καθαρά Δευτέρα γιορτάζουμε τα Κούλουμα στα Ελληνικά και στην Κάτω Μεριά. Παραδοσιακά κεράσματα, λαγάνες και χαρταετοί θα μας θυμίσουν τα έθιμα μας και η Τζιώτικη εξοχή θα μας κλέψει την καρδιά!

Σας περιμένουμε όλους για να ξεφαντώσουμε παρέα στο Τζιώτικο Καρναβάλι!