Καρναβαλίζοντας στη βροχή

Αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή, η οποία προσπάθησε να κλέψει το χαμόγελο, το κέφι και τον ενθουσιασμό τόσο των δεκάδων καρναβαλιστών, όσο και του κόσμου που συγκεντρώθηκε από νωρίς στους δρόμους της Ερμούπολης, οι συμμετέχοντες του Συριανού Καρναβαλιού κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να φτάσουν στην πηγή και να εκπληρώσουν τη φετινή αποστολή τους.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που ξεπέρασαν κατά πολύ τη δυνατή βροχή που σκέπασε και πέρυσι την τελετή λήξης του Καρναβαλιού στην πλατεία Μιαούλη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σταθεί πραγματικό εμπόδιο μπροστά στο Συριανό πείσμα, αποτέλεσαν το μοναδικό μελανό σημείο της φετινής διοργάνωσης, η οποία αδιαμφισβήτητα πέρασε από σαράντα κύματα.

Παρά τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν τόσο με την επανέγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, όσο και με την καταιγίδα που ξέσπασε στην κορύφωση των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων, το Συριανό Καρναβάλι απέδειξε πως η δίψα του κόσμου για διασκέδαση και αναψυχή δεν μπορεί να σβήσει ούτε με μία καταρρακτώδη βροχή.

Πριν όμως τσαλαβουτήσουν στα νερά της βροχής, κάνοντας κυριολεκτικά πατινάζ στην αλευρωμένη, αλλά και κιτρινοκόκκινη – λόγω των καρναβαλικών χορευτικών – πλατεία Μιαούλη, οι ομάδες ξεκίνησαν την καθιερωμένη τους παρέλαση λίγο μετά τις 16:30 με τον Γιώργο Σουρή και τη νικήτρια ομάδα του 2ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού να προηγούνται.

Τα εντυπωσιακά άρματα, τα πρωτότυπα κοστούμια, αλλά και πολλές εκπλήξεις, σωματικές και γαστριμαργικές (με την ομάδα των πεζοπόρων να μοιράζουν κουλουράκια και παξιμάδια) κέρδισαν τα βλέμματα και το χειροκρότημα του κόσμου, ο οποίος κατέκλυσε την παραλία της Ερμούπολης, αλλά και την πλατεία Μιαούλη, συμμετέχοντας στη λήξη του φετινού Καρναβαλιού.

Ο Γιώργος Ρούσσος και η Μαριάννα Βακονδίου ένωσαν τις δυνάμεις τους με τη guest του φετινής διοργάνωσης Κατερίνα Ζαρίφη, η οποία επιστράτευσε το χιούμορ και το ταμπεραμέντο της για να συμβάλει και η ίδια από την πλευρά της στην εκτόξευση του Συριανού Καρναβαλιού.

Σημειώνεται πως εξαιτίας τη δυνατής βροχόπτωσης, η πλειοψηφία του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Μιαούλη αποχώρησε, ωστόσο η παρέλαση συνεχίστηκε μέχρι τέλους, κατόπιν επιθυμίας των ίδιων των ομάδων που έφτασαν μέχρι εκεί.

Τα βραβεία του φετινού Καρναβαλιού μοιράστηκαν τέσσερις ομάδες.

Το βραβείο καλύτερης καρναβαλικής ομάδας απονεμήθηκε στο "Νέο Ρίο Σύρου". 

Το βραβείο πιο κεφάτης ομάδας στο "Μπαλέτο ΚΩΛ-ΣΟΪ σε όπερα Πουτσίνι".

Το βραβείο παρουσίασης απέσπασαν οι "Παρά Candy τρελοί".

Και το βραβείο καλύτερης στολής πήρε το "Καλαμαράκι Day".