4η Γιορτή Κολοκυθιού από τον Επιμορφωτικό και Φιλοτεχνικό Σύλλογο “Ο Φοίνικας Σύρου”

Πολλά κιλά κολοκύθι έγιναν γευστικοί μεζέδες

Βασικό υλικό για πεντανόστιμους μεζέδες αποτέλεσε το κολοκύθι στην 4η Γιορτή Κολοκυθιού που διοργάνωσε και φέτος με απόλυτη επιτυχία ο Επιμορφωτικός και Φιλοτεχνικός Σύλλογος “Ο Φοίνικας Σύρου” στον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου του χωριού, όπου και μετέβησαν αρκετοί συμπολίτες μας, το βράδυ του Σαββάτου.

Πρόκειται για την 4η κατά σειρά διοργάνωση που αποτελεί μία λαϊκή κι όμορφη γιορτή για το παραδοσιακό προϊόν που παράγεται από ντόπιους συμπολίτες μας που καταπιάνονται με την αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία, χαρίζοντας φέτος, περισσότερα από 100 κιλά κολοκύθι για την εκτέλεση πολλών συνταγών.

Προς τους επισκέπτες της γιορτής, γευστικά πιάτα πρόσφεραν οι γυναίκες του Συλλόγου καθώς και γενικότερα οι γυναίκες του χωριού που έδωσαν το “παρών” στη φετινή διοργάνωση ενώ αμέσως μετά, ακολούθησε χορός και μουσική, με τα παιδιά του Συλλόγου καθώς και τα μεγαλύτερα μέλη, να ρίχνονται πρώτοι στον χορό.

Σε δηλώσεις για την 4η Γιορτή Κολοκυθιού προχώρησαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου, Ιωσήφ Πρίντεζης και Δημήτρης Νομικός αντίστοιχα, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την προσέλευση του κόσμου παρά το γεγονός των αρκετών παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τόσο σε Ερμούπολη, όσο και στην Ποσειδωνία, ενώ τόνισαν την ανάγκη διατήρησης “ζωντανής” της ενασχόλησης με τον πρωτογενή τομέα και από την πλευρά των νέων ανθρώπων. Τέλος, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την υποστήριξή τους.