Τελικά... το βόλεϊ μας πάει

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Το βόλεϊ είναι το τρίτο στην τάξη άθλημα στην Ελλάδα, αλλά στις Κυκλάδες τείνει να γίνει – αν δεν έχει γίνει – το νούμερο ένα. Εδώ στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, χάρη στον Φοίνικα οι φίλαθλοι γνώρισαν το βόλεϊ νωρίτερα, σε σχέσει με τα άλλα νησιά. Για να μην παρεξηγηθώ, διευκρινίζω πως, ενώ υπήρχαν κάποιες ομάδες σε τοπικό επίπεδο, το άθλημα αυτό δεν τραβούσε την προσοχή των φιλάθλων. Ο βασιλιάς των σπορ, το ποδόσφαιρο, ανέκαθεν είχε όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει, αφού ο Φοίνικας κατάφερε να ξεφύγει από τα τετριμμένα και να βρεθεί στην Α1 Εθνική ή αλλιώς Volleyleague. Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια κατά τη γνώμη μου έκανε κάποιους παράγοντες από άλλα νησιά να δείξουν την πρέπουσα προσοχή που χρειαζόταν το άθλημα αυτό. Σιγά-σιγά το βόλεϊ αναπτύχθηκε, οι ομάδες ανέβηκαν επίπεδο και πλέον οι Κυκλάδες χαίρονται, που κάποια σωματεία έκαναν αυτή τη στροφή. Τώρα, ο νομός μας έχει 3 ομάδες σε εθνικές κατηγορίες. Οι δύο απ' αυτές αγωνίζονται στην μεγαλύτερη της τάξης κατηγορία (ο Φοίνικας και ο Πανναξιακός) και χθες, άλλη μια ομάδα από τις Κυκλάδες κατάφερε και πήρε το εισιτήριο για την Α2 κατηγορία στο βόλεϊ γυναικών. Βέβαια, και η ομάδα της Νάξου φέτος πήρε το εισιτήριο για την Α1 των γυναικών, αλλά τα τελευταία δύο έτη, οι Ναξιώτισσες αγωνίζονταν στην Α2. Οι φίλαθλοι σιγά – σιγά θα γνωρίσουν ακόμη περισσότερο το άθλημα αυτό, θα δουν πόσο συναρπαστικό είναι και ότι αξίζει η προσπάθεια που έγινε από τις διοικήσεις των ομάδων, ούτως ώστε αυτές να βρεθούν τόσοι ψηλά.

Όμως θέλω να τα πάρα λίγο από την αρχή και να αποδώσουμε συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά ώστε σήμερα να έχουμε τρία σωματεία από τα νησιά μας στα εθνικά πρωταθλήματα. Οι ομάδες αυτές είναι διαρκείς διαφημίσεις, αφού κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, οι μεγαλύτερες αθλητικές εφημερίδες, τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και οι σελίδες του διαδικτύου, κάνουν συχνές αναφορές, τόσο στον Φοίνικα, όσο και τον Πανναξιακό. Τώρα, στο γκρουπ των δύο αυτών ομάδων προστέθηκε και ο Α.Ο. Θήρας, που από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία, των γυναικών.

Το τριήμερο που μας πέρασε ο Α.Ο. Θήρας έδωσε τη δική του “μάχη” για την άνοδο. Οι αγώνες μπαράζ πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης. Ο Α.Ο. Θήρας επικράτησε με 3-1 σετ της νεανικής ομάδας της Σάμου (Αναγέννησης) και με το τρία στα τρία πήρε το εισιτήριο της ανόδου. Η γιορτή βέβαια είχε ξεκινήσει μία μέρα νωρίτερα όπου η ομάδα από το νησί του “Ηφαιστείου” είχε επικρατήσει της Τιλχινίδας από τη Ρόδο και είχε εξασφαλίσει τη άνοδο, επομένως, ο τελευταίος αγώνες ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Στη Φιέστα ανόδου εκτός από τα μέλη της διοίκησης, τις αθλήτριες και το τεχνικό επιτελείο πήραν μέρος και όλοι οι φίλαθλοι του νησιού.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω, πως καλά θα είναι οι τοπικοί φορείς των νησιών να σταθούν δίπλα στις προσπάθειες των διοικούντων, καθώς όφελος απ' αυτήν τη προσπάθεια δεν έχουν μόνο οι ίδιοι οι παράγοντες, αλλά γενικότερα όλο το νησί. Δεν θα πρέπει δηλαδή οι φορείς των νησιών να είναι κοντά στις ομάδες μόνο για τα παλαμάκια, αλλά να τις στηρίζουν έμπρακτα και όχι να μένουν στις υποσχέσεις.

Διαβάστε ακόμα