Σσσσς….μας ακούνε!

Εικόνα Τέτα Βαρλάμη

Βρισκόμαστε εν μέσω οικονομικής κρίσης……

Η χώρα διέρχεται περίοδο βαθιάς ύφεσης…….

Ζούμε στον καιρό των μνημονίων…….

Έχει ισοπεδωθεί η οικονομία της Ελλάδας…….

Καλέ τι μας λες! Εσύ που ζεις; Επειδή σου τα λένε αυτά οι δημοσιογράφοι.

Μη τσιμπάς. Τίποτε από αυτά δεν ισχύει. Όλα είναι όπως παλιά.

Εσύ είσαι κακεντρεχής και κακοπροαίρετος.

Εσύ μεμψιμοιρείς και απογοητεύεσαι.

Έχασε κανένας τη θέση του, από όλους αυτούς που είχαν πιάσει τα πόστα;

Έπαψαν να βολεύονται τα δικά τους παιδιά;

Σταμάτησαν να δίνονται οι δουλειές στους κολλητούς;

Άλλαξε η νοοτροπία της αρπαχτής;

Τελείωσε το φαγοπότι από τα ταμεία του δημοσίου;

Γίνονται οι συμφωνίες φανερά;

Όλα αυτά ισχύουν. Τίποτε δεν άλλαξε.

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν».

Οπότε για ποια κρίση μιλάμε; Για ποια ύφεση προβληματιζόμαστε; Για ποιο οικονομικό πρόβλημα συζητάμε;

Α! μάλλον εννοούν το δικό σου! Επειδή σου κόπηκε η σύνταξη, σου μειώθηκε ο μισθός, πληρώνεις χαράτσια, το παιδί σου λιποθυμάει, έμεινες άνεργος, σου έκοψαν το ρεύμα, δεν έχεις ούτε για τα απαραίτητα.

Να δεις που αυτό είναι το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Εσύ. Και οι απαιτήσεις σου, που θέλεις να ζήσεις. Έχεις μεγάλο θράσος φίλε μου.

Τα παιδιά για σένα φροντίζουν. Ότι κάνουν είναι για το καλό σου. Μην πας μακριά. Δες τι γίνεται εδώ, στον τόπο σου. Μαζεύονται, συζητούν, παζαρεύουν, αποφασίζουν και όλα αυτά για σένα. Αχάριστε.

Γιατί διαμαρτύρεσαι; Επειδή δεν σε ενημερώνουν; Επειδή δεν σε ρωτούν, Επειδή οι συνεννοήσεις γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες; Ναι αλλά σου ετοιμάζουν ανάπτυξη. Αυτό που το πας;

Μη γκρινιάζεις ότι όλα έχουν διαλυθεί. Όλοι φροντίζουν για σένα, χωρίς εσένα. Ακολουθούν άλλωστε την κυβερνητική τακτική και βάζουν μπροστά σε ότι ετοιμάζουν τη λέξη ανάπτυξη.

Θα προωθήσουν τον τουρισμό, για να έρθει η ανάπτυξη. Θα κυνηγήσουν ευρωπαϊκά προγράμματα, για να έρθει η ανάπτυξη. Θα αναδείξουν τον πολιτισμό μας, για να έρθει η ανάπτυξη. Θα βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών, για να έρθει η ανάπτυξη.

Κι ας είναι υπό διάλυση οι δομές υγείας. Κι ας συγχωνευτούν του χρόνου τα σχολεία. Κι ας μην έχουμε πλοία. Κι ας πουλιούνται τα νησιά. Κι ας βουλιάζει το ναυπηγείο. Κι ας κλείνουν οι εφορίες. Κι ας διαλύονται οι υπηρεσίες. Κατά τα άλλα πασχίζουν για την ανάπτυξη.

Θα δώσουν τη δουλειά στους δικούς τους, για τη δική τους ανάπτυξη. Θα πάρουν κρατικά κονδύλια, για τη δική τους ανάπτυξη. Θα εκμεταλλευτούν δομές, για τη δική τους ανάπτυξη.

Όμως δε μιλούν φωναχτά. Κλείνουν τις πόρτες να μη τους δουν. Τα λένε μεταξύ τους, να μην καταλάβουν οι πολλοί. Πρώτα να ετοιμαστεί η δουλειά και μετά θα παρουσιαστεί έτοιμη. Τότε θα έχει κατοχυρωθεί το σχέδιο. Ποιός θα αντιδράσει; Κι αν κάποιος βρεθεί τι θα μπορέσει να κάνει όταν όλα θα είναι ταχτοποιημένα; Ανάπτυξη «σύντροφοι», όμως να δράσουμε «εν κρυπτώ» και μιλάτε σιγά μη μας ακούσουν!

Διαβάστε ακόμα