Καλά δεν είναι με αυτή την καραμέλα;

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Σήμερα θα ασχολούμουν μόνο με την φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν το Σάββατο το απόγευμα οι φίλοι του Φοίνικα και της ΑΕΚ. Όμως με αφορμή τα όσα έγιναν λίγο πριν και συγκεκριμένα στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Α.Ο. Σύρου και της Άνω Μεράς, θα μιλήσουμε για το βόλεϊ παρακάτω.

Πραγματικά το θέμα αυτό δεν πίστευα ότι θα το σχολίαζα, όχι γιατί δεν υπήρχε, αλλά είναι κάτι το οποίο το αφήνω να περνά αδιάφορα.

Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πιστεύει κανείς ότι όποτε κερδίζουν οι Συριανές ομάδες, οφείλεται καθαρά και μόνο στις διαιτησίες; Βρίσκομαι στα γήπεδα πάρα πολλά χρόνια, τόσο σαν ποδοσφαιριστής (πέρασα ένα φεγγάρι από ομάδα της Σύρου), όσο και σαν φίλαθλος και τώρα για επαγγελματικούς λόγους. Κάθε φορά τα ίδια. Τίποτα δεν έχει αλλάξει με το παρελθόν... Όμως κάθε φορά που το σκέφτομαι και το επεξεργάζομαι στο μυαλό μου, δεν ξέρω ποιος πραγματικά έχει μεγαλύτερη ευθύνη. Φταίνε οι ομάδες που έχουν αυτή τη συμπεριφορά ή οι ίδιοι οι διαιτητές που τις επιτρέπουν. “Παίκτες της Άνω Μεράς φωνάζουν στο επόπτη, όμως ο Αρμακόλας δεν καλεί κοντά του τον Βακόνδιο και οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές παραμένουν μέσα στο παιχνίδι”. Αυτό έγραψα χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του live. Αλήθεια, γιατί οι ίδιοι παίκτες δεν φώναζαν στον κύριο Βακόνδιο όταν έδωσε το πέναλτι και και ο επόπτης είχε σηκώσει το σημαιάκι για οφ σάιντ; Γιατί επειδή πήρε τη φάση πάνω του και καταλόγισε το πέναλτι; Δεν παίρνω το μέρος της Συριανής ομάδας, όμως καλά δεν είναι αυτή η καραμέλα. Φταίει ο Πάγος, ο Ajax ή ο Α.Ο. Σύρου όταν κερδίζουν;. Θα τους πούμε άλλη φορά όταν παίζουν να μην το κάνουν ώστε στο τέλος του αγώνα όλοι να είναι ευχαριστημένοι.

Με τη διαιτησία του κ. Βακόνδιου και των βοηθών του δεν ήθελα να ασχοληθώ γιατί δεν είχε κάποιο σοβαρό λάθος. Αλλά θα πω ότι είχε σοβαρά προβλήματα γιατί επέτρεψαν τις “φωνές” και δεν έβγαλαν καμία κόκκινη κάρτα.

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα οι διαιτητές  να “κόψουν τον βήχα” σε όλους όσους φωνάζουν με το παραμικρό και δεν θέλω να αναφερθώ σε καμιά περίπτωση σε όλα όσα άκουσα να λέει παίκτης της Άνω Μεράς στον Αρμακόλα.

Η Άνω Μερά δεν έχασε γιατί φταίει ο Βακόνδιος, ο Μουτάφης και ο Αρμακόλας, αλλά γιατί τις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου τις πέταξε στα σκουπίδια. Δεν τους φταίει κανείς που με την έναρξη του αγώνα δέχθηκαν τον γκολ της ισοφάρισης και λίγα λεπτά αργότερα έκαναν χέρι μέσα στην περιοχή. Αυτά για το συγκεκριμένο θέμα και το επαναλαμβάνω ότι αν δεν με ενοχλούσαν όλα όσα άκουσα το Σάββατο στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων, δεν θα ασχολούμουν ποτέ.

Κάθε παιχνίδι γιορτή

Η Συριανοί απέδειξαν για ακόμη μια φορά σε όλη την Ελλάδα, πως είναι να συνυπάρχουν μαζί φίλαθλοι και των δύο ομάδων, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Το παιχνίδι μεταξύ του Φοίνικα και της ΑΕΚ μεταδόθηκε ζωντανά από το συνδρομητικό κανάλι της nova. Έτσι όλοι οι φίλαθλοι της Ελλάδος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όχι μόνο έναν πάρα πολύ καλό αγώνα, αλλά και την γιορτή που έστισαν οι φίλαθλοι και των δύο.

Η κάθε πλευρά φώναζε για την δική της ομάδα, κανείς δεν έβρισε και όλα κύλησαν ομαλά. Το βασικό που δεν υπάρχει πουθενά και γίνεται μόνο ΕΔΩ και θα πρέπει να αναφερθεί είναι ότι ανάμεσα στους φιλάθλους δεν υπάρχουν ΜΑΤ, αλλά ούτε και αστυνομική δύναμη. Εντάξει, σύμφωνα με τους κανονισμούς στο γήπεδο αστυνομικοί υπάρχουν, αλλά δεν έχουν επέμβει ποτέ, γιατί δεν έχει γίνει το παραμικρό μέχρι σήμερα.

Τέλος, θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους φιλάθλους και των δύο ομάδων, για την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου, έμειναν ικανοποιημένοι από το όλο κλίμα που επικράτησε.

 

Ετικέτες: