Μεταγραφολογία...

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Αν και λίγο πρόωρα έχει ξεκινήσει η μεταγραφολογία, αφού ήδη οι ομάδες έχουν “χτυπήσει” την πόρτα κάποιον ποδοσφαιριστών που τους ενδιαφέρουν.

Είναι λογικό, το ενδιαφέρον των φιλάθλων να είναι μεγάλο κάθε μεταγραφική περίοδο, αφού πρώτα θέλουν να δουν πως θα κινηθούν οι ομάδες, αλλά κι αν ενισχυθούν.

Εδώ στις Κυκλάδες το ενδιαφέρον όπως κάθε χρόνο πέφτεις σε ελάχιστες ομάδες, αφού είναι λίγες αυτές που προσπαθούν να ενισχυθούν, ειδικά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, αφού πάντα 2-3 ομάδες κάθε χρόνο θέλουν να ξεχωρίσουν και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αυτές να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Φέτος, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, αφού στο τοπικό πρωτάθλημα, οι όμιλοι έχουν τεράστια διαφορά μεταξύ τους καθώς οι καλύτερες και πιο ποιοτικές ομάδες (αν και αυτό που γράφω θα χαλάσει κάποιους) βρίσκονται στον πρώτο όμιλο.

Τέσσερις ομάδες θα παλέψουν για την πρώτη θέση, ενώ άλλη μία θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει σε αγώνα μπαράζ την είσοδό της στην τελική φάση.

Όπως αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι, ο ανταγωνισμό σ' αυτόν τον όμιλο είναι τεράστιος, αφού οι ομάδες που διεκδικούν θέλουν να βρεθούν στην τελική φάση, αλλά και στη συνέχεια να διεκδικήσουν την άνοδό τους στην Γ' Εθνική.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι διοικούντες των ομάδων (όχι όλων) να θέλουν να ενισχύσουν το ρόστερ τους, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας.

Ονόματα όλη αυτήν την χρονική περίοδο θα ακούσουμε και θα δούμε πολλά. Το θέμα είναι πιος θα βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη, ώστε να κλείσει τις συμφωνίες και να πάρει παίκτες ουσίας. Η “φυγή” του Τσαλμά και Θεοδώρου από τη Μύκονο ήταν σίγουρο ότι θα προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Αυτό έγινε, ήδη για τους συγκεκριμένους παίκτες έχουν ακουστεί πολλά. Α.Ο. Σύρου, Άνω Μερά τους έχουν προσεγγίσει και περιμένουν την απάντησή τους.

Ο πρώην επιθετικός της Μυκόνου βέβαια έχει κι από άλλη ομάδα των Κυκλάδων πρόταση που όμως αυτό θα γίνει γνωστό μόνο όταν συμφωνήσει, μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο.

Πριν περάσουμε παρακάτω θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι, κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να αποκτήσεις τρεις ποδοσφαιριστές, αλλά κι όσους ελεύθερους θέλει.

Δηλαδή, αν οι παίκτες που ενδιαφέρουν τις ομάδες είναι ελεύθεροι τότε δεν υπάρχει κάποιος αριθμητικός περιορισμός.

Πάμε τώρα να δούμε τι ακούγεται και ποιες ομάδες ενδιαφέρουν παίκτες.

Ο Α.Ο. Σύρου είναι αυτός που θέλει όπως δείχνουν τα πράγματα να αποκτήσει περισσότερους παίκτες από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ήδη έχει κάνει πρόταση σε κάποιους παίκτες και περιμένει τις επόμενες ημέρες τις απαντήσεις τους.

Το ζητούμενο είναι σε ποιες θέσεις θα κάνει μεταγραφές, γιατί ο Μάκης Πούλος έχει διαπιστώσει κάποια κενά στην ομάδα, κι αυτά τα έχει συζητήσει με τη διοίκηση του συλλόγου.

Εκτός τους παίκτες που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής ότι ενδιαφέρουν την ομάδα της Σύρου, ακόμη έχει γίνει κρούσει και σε έναν ποδοσφαιριστής από την ομάδα του Οπόντιου Μαρτίνου, που αγωνίζεται στην ΕΠΣ Φθιώτιδας. Ο παίκτης αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου, είναι 22 ετών και έχει ύψος 1.84. Πέρσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ καθώς σημείωσε 33 τέρματα, ενώ φέτος σε 22 αγώνες έχει βάλει 14 γκολ. Η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη, αφού θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός είναι ο πρώτος στόχος εκτός Σύρου. Επίσης, η διοίκηση ψάχνει και για στόπερ, αλλά ίσως χρειαστεί και τερματοφύλακας. Ο Λουκάς Κρητικός το επόμενο χρονικό διάστημα θα καταταχθεί στον Ελληνικό στρατό, κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η δεύτερη θέση του τερματοφύλακα να παραμείνει κενή. Ακόμη, η ομάδα του Μάκη Πούλου αναζητεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για παίκτη στη μεσαία γραμμή, αλλά και επιθετικό.

Τώρα και κάποιες άλλες ομάδες από τον πρώτο όμιλο αναζητούν παίκτες, αλλά μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο.

Διαβάστε ακόμα