Καταραμένη... υποδοχή

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας σε διάστημα πέντε ημερών έχασε τους δύο από τους τρεις στόχους που είχε θέσει από την αρχή του πρωταθλήματος. Η αρχή έγινε από την ήττα – αποκλεισμός, από τον Ολυμπιακό για τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας και η προχθεσινή ήττα του Φοίνικα από την ΑΕΚ με 2-3 στον τελικό του League Cup.

Οι Συριανοί σε διάστημα πέντε ημερών “γκρέμισαν” ότι έκτιζαν αρκετούς μήνες τώρα. Βέβαια για τον Φοίνικα και κατ' επέκταση για την Σύρο, είναι τιμή που το “Πειρατικό” θεωρείται φαβορί για όλους τους τίτλους, όμως από την άλλη είναι κρίμα να φτάνεις στην “πηγή και να μην πίνεις νερό”. Όλα αυτά γιατί; Γιατί πολύ απλά οι αντίπαλοι έχουν βρει την “Αχίλλειος πτέρνα” του Φοίνικα κι όλοι χτυπούν πλέον εκεί. Όλες οι ήττες έχουν προέλθει από την κακή υποδοχή στην πρώτη μπάλα. Είναι άδικο μια ομάδα που έχει χτιστεί να παίζει θεαματικό βόλεϊ να μην μπορεί να βγάλει υποδοχή, που από την υποδοχή ξεκινούν όλα. Όταν δηλαδή χαλάσει η πρώτη μπάλα, ο εκάστοτε πασαδόρος είναι δύσκολο να έχει σωστές επιλογές στην επίθεση.

Τώρα, για τον Φοίνικα έχει απομείνει το πρωτάθλημα και για να καταφέρει να φτάσει στον τελικό θα πρέπει να πλασαριστεί σε μία καλή θέση στο φινάλε του πρωταθλήματος. Θα πρέπει για να έχει ελπίδες αν και στα play off δεν έχει σημασία αν έχει πλεονέκτημα έδρας ή όχι, αλλά να είσαι σε καλή κατάσταση. Βέβαια αυτός που έχει το πλεονέκτημα έχει ένα μικρό προβάδισμα και γι' αυτό θα πρέπει ο Φοίνικας να τερματίσει ψηλά. Επίσης, στις διασταυρώσεις δεν θα πρέπει να πέσει πάνω στον Ολυμπιακό, τους Ερυθρόλευκους τους θέλεις στον τελικό, γιατί; γιατί είναι μια ομάδα με αρκετά μεγάλους σε ηλικία και σε μία τελική φάση που τα παιχνίδια είναι ανά δύο μέρες αποκτάς το πλεονέκτημα είτε έχει περισσότερα ματς στην έδρα σου είτε όχι.

Οι φίλαθλοι του Φοίνικα μπορεί να έχουν απογοητευτεί από τις δύο συνεχείς ήττες σε κρίσιμα παιχνίδια, όμως σε καμιά περίπτωση αυτό δεν θα επηρεάσει τη στήριξη του στα εντός έδρας παιχνίδια. Ο κόσμος της Σύρου έχει αποδείξει ότι ΑΓΑΠΑ τον Φοίνικα και θα “κλέψω” κι ένα σύνθημα από την αγαπημένη μου ομάδα, έχει δείξει ότι “Στις χαρές και στις λύπες μαζί”.

Από εκεί και πέρα ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα πρέπει να βελτιώσει όσο μπορεί το κομμάτι της υποδοχής, ώστε ο Φοίνικας να είναι έτοιμος στα play off του πρωταθλήματος, ώστε το “Πειρατικό” να είναι ικανό να διεκδικήσει κάτι για το οποίο όλοι εύχονται.

Διαβάστε ακόμα