Δεν υπάρχει λόγος για τόση φασαρία

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο τα μπαράζ του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας Κυκλάδων (δεν υπάρχει κι άλλη βέβαια κατηγορία), καθώς οι περισσότερες ομάδες που παίρνουν μέρος σ' αυτή τη σειρά φωνάζουν για όλους και για όλα. Από τη μία φωνάζουν για τους ορισμούς των αγώνων, από την άλλη για τις ώρες έναρξης και για το γεγονός ότι το γήπεδο δεν έχει κόσμο.

Για να δούμε κάπως τα πράγματα και να βγάλουμε μία άκρη θα πρέπει να δούμε αν οι ίδιες οι ομάδες είναι έτοιμες να συμφωνήσουν ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Άραγε είναι έτοιμες οι ομάδες θα αποφασίσουν να διεξαχθεί ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα; Θέλουν να γίνει ένα σωστό πρωτάθλημα; Αυτή είναι η αρχή του προβλήματος. Γιατί διαφορετικά θα συνεχίσουμε να έχουν όπως το αναφέρουν κάποιοι “ένα πρωτάθλημα γειτονιάς”.

Είναι αλήθεια ότι ο νομός μας δεν είναι και ο πιο εύκολος, όμως όταν θέλουμε να πετύχουμε κάποια πράγματα, χρειάζεται να υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα, κι όλα θα βρουν το δρόμο τους.

Δεν υπάρχει λόγος ρε παιδιά για τόση ένταση. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα, μία διέξοδος, ένας τρόπος διασκέδασης. Μην δημιουργούμε εντάσεις και προβλήματα. Το να πάρει κάποιος το μέρος ενός άλλου είναι το πιο εύκολο. Μην βλέπουμε το... δέντρο κι όχι το δάσος. Το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμό θα πρέπει να ενώνει τα νησιά των Κυκλάδων κι όχι να τα χωρίζει. Εντάξει δεν μπορούν όλα να είναι αρμονικά, θα υπάρξει ο ανταγωνισμός και αυτό είναι κάτι υγιές. Το δίκιο χάνεται όταν υπάρχει το αίσθημα της αδικίας, κι όταν παντού βλέπουμε... εχθρούς.

Δεν χρειάζεται κάθε φορά να διαχωρίζουμε τις ομάδες από το νησί το οποίο είναι. Όλες οι ομάδες έχουν ίσα δικαιώματα. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Στις Γενικές Συνελεύσεις δεν αποφασίζουν μόνο μερικά σωματεία, αλλά όλα όσα έχουν δικαίωμα ψήφου.

Σε λίγους μήνες θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων. Ετοιμάστε προτάσεις και συζητήστε όλοι μαζί και στη συνέχεια αποφασίστε.

Εντάξει είναι μία δύσκολη περίοδο για όλους, αφού οι περισσότεροι προσπαθούν να δουλέψουν και να μαζέψουν χρήματα ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αφού το καλοκαίρι και η εποχή που γίνεται η συνέλευση είναι καθαρά τουριστική.

Όμως κάποια στιγμή οι ομάδες που θέλουν πραγματικά ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, θα πρέπει να δώσουν το παρών και να βγάλουν μία άκρη. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως με τον τρόπο αυτόν θα υπάρχουν παράπονα, αφού όλο και κάτι θα βρεθεί. Ακόμη και να βγαίνει μόνο ο πρώτος από τους τρεις ομίλους και οι αγώνες των μπαράζ να είναι διπλοί, πάλι θα υπάρχει άδικο για τις υπόλοιπες που θα τελειώσει το πρωτάθλημα σε λίγους μήνες. Δεν γίνεται να ξεκινά η ποδοσφαιρική σεζόν μέσα Οκτωβρίου και να ολοκληρώνεται σε 10 ή 14 εβδομάδες.

Η Ένωση από την πλευρά της προσπαθεί να βγάλει σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο – δεν ευλογώ τα γένια κανενός – όλα όσα αποφάσισαν τα ίδια τα σωματεία. Δεν γίνεται όλες οι ομάδες να είναι ικανοποιημένες, δεν γίνεται να έχουμε πλοία όπως τα θέλουμε και όποτε θέλουμε.

Είναι πολύ άδικο αυτή η σειρά να γίνεται χωρίς κόσμος στις εξέδρες, αφού οι ομάδες αγωνίζονται αρκετά ναυτικά μίλια μακριά από τον τόπο τους. Όμως αυτή η διαδικασία ήταν γνωστή σε αυτές, από τότε δηλαδή που η ΕΠΣ Κυκλάδων τους έστελνε την συμπληρωματική προκήρυξη.

Διαβάστε ακόμα