Υπο αμφισβήτηση θέτει τη σωστή διαχείρηση των δαπανών του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου το Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.

Οι «εκλεκτοί» της κρίσης

Την απόφαση του Γ.Ν.-Κ.Υ Νάξου να αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιώτη εργολάβο, αντί να προχωρήσει σε απ’ευθείας προσλήψεις προσωπικού, στηλιτεύει σε άρθρο, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, το Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.

«Γιατί δεν κάνουμε μόνιμες προσλήψεις, αφού μας κοστίζουν λιγότερο;», αναρωτιέται το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Νάξου και των μονάδων υγείας σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες.

Φθηνότερες οι απ’ευθείας προσλήψεις

Η καθαριότητα ανατέθηκε σε εργολάβο από Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας της Νάξου, μετά από διαγωνισμό, με συνολικό ετήσιο κόστος, όπως αναφέρει το σωματείο, περίπου €60.000.

Στο άρθρο, αφού αναφέρεται πως ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει προσλάβει τέσσερις καθαρίστριες, γίνεται μια υποθετική σύγκριση των εξόδων που θα είχε το νοσοκομείο αν είχε κάνει απευθείας πρόσληψη του ίδιου προσωπικού.

Με μηνιαίο μικτό μισθό €1.000 για 4 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ετήσιου κόστους των αναλώσιμων, περίπου €1.200, η ετήσια δαπάνη του νοσοκομείου για την καθαριότητα, θα ήταν μόλις €43.200 το χρόνο, δηλαδή €16.800 λιγότερα από αυτά που θα δίνονται ετησίως στον εργολάβο.

Το Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ. αναφέρει στο κείμενό του, ότι η περίπτωση της αναθέσεως της καθαριότητας του Γ.Ν. – Κ.Υ. πρόκειται για «ψύλλο στ’άχυρα» σε σχέση με περιστατικά σε άλλα, μεγαλύτερα νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για πάρτι εκατομμυρίων, το οποίο γίνεται μέσα σε καιρούς οικονομικής κρίσης, από το οποίο κάποιοι «εκλεκτοί», αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Και το Σ.Ε.Τ.Υ.Νο.Κ. στο ίδιο κλίμα

Σε επικοινωνία της «Κοινής Γνώμης» με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στον Τομέα Υγείας Νομού Κυκλάδων, η κυρία Βιτζηλαίου τάχθηκε κάθετα κατά της ανάθεσης υπηρεσιών σε ιδιώτες και σαφέστατα υπέρ των προσλήψεων, ενώ εξέφρασε την άποψη, πως οι αποφάσεις σε τέτοια ζητήματα των διοικητικών συμβουλίων των νοσοκομείων, ακολουθούν μια κεντρική γραμμή, την οποία υποδεικνύουν το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση.

Ετικέτες: