Έναρξη 5ου Συνεδρίου για την Πρόληψη και την Προαγωγή Υγείας στην Ερμούπολη

Το 5ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Πρόληψη και την Προαγωγή Υγείας, με στόχο την ανάδειξη βέλτιστων εργαλείων πρόσβασης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες υγείας και παιδείας διεξάγεται από χθες στην Ερμούπολη, με τη συνέργεια όλων των πυλώνων της κοινωνίας.

Το Συνέδριο διοργανώνουν το Γενικό Νοσοκομείου Σύρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου και το Δίκτυο Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας Ν. Κυκλάδων διεξάγεται από χθες στην Ερμούπολη.

Στην επίσημη έναρξη των εργασιών, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Γιάννης Πετράκης επεσήμανε τους σκοπούς του Συνεδρίου, καθώς και τη σημασία της Πρόληψης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Όπως τόνισε, η σπανιότητα των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, παρότι δυσχεραίνει τις προσπάθειες, δεν παύει να αποτελεί αφ' ενός μεν κίνητρο συνεργασίας και προσφοράς και αφ' ετέρου παράγοντα αδιάλειπτης αναζήτησης τρόπων διατήρησης και βελτίωσης της υγείας των πολιτών, που σχετίζονται πρωτίστως με την πρόληψη και δευτερευόντως με τη θεραπεία.

Την έναρξη του Συνεδρίου χαιρέτισαν ο Σεβασμιώτατος Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, π. Πέτρος Στεφάνου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, Διονύσης Μεσσάρης, ο Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, Αντώνης Αυγερινός και ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Αθανάσιος Παπαρούπας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η περιφερειακή σύμβουλος Χρηστιάννα Πάπιτση, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Τουρισμού και αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας, Θάνος Φώσκολος και δημοτικοί σύμβουλοι της Σύρου.

Οι διεργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή 2 Νοεμβρίου.