Συνάντηση εκπροσώπων της Παριανής κοινωνίας με την Διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, για τα προβλήματα υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Πάρου

Στόχος η εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συνάντηση με την Διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου πραγματοποίησαν εκπρόσωποι φορέων του νησιού της Πάρου, προκειμένου να παρατεθούν τα αυξημένα προβλήματα, που δημιουργεί η υποστελέχωση των δομών υγείας στο νησί.

Στο γραφείο της κ. Όλγας Ιορδανίδου, Διοικήτριας της 2ης ΔΥΠΕ, βρέθηκαν ο Έπαρχος και ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, ο υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος, για τον τομέα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πάρου, κ. Χαράλαμπος Μαλινδρέτος, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάρου, Βασίλης Παναρίτης, ο διοικητικός διευθυντής, καθώς και μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πάρου, η οποία ήταν και ο φορέας, που είχε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη», πως «σήμερα συναντηθήκαμε στη ΔΥΠΕ με την Διοικήτρια, αλλά και υπηρεσιακούς και διοικητικούς παράγοντες και συζητήσαμε σε ένα πλαίσιο διεκδίκησης, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις μας, για τη στελέχωση των ιατρικών και παραϊατρικών θέσεων προσωπικού στο Κέντρο Υγείας».

«Η συζήτηση κινήθηκε σε θετικό κλίμα, ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποια ζητήματα, τα οποία χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να προσληφθούν στο Κέντρο Υγείας, τόσο μόνιμοι, όσο και επικουρικοί ιατροί. Η ΔΥΠΕάρχης ήταν θετική, παρ’ όλα αυτά, χρειάζεται σαφώς να προκηρυχθούν θέσεις από το Υπουργείο, αλλά και να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για να καλυφθούν. Διότι, μέχρι στιγμής, δεν βρίσκονται άτομα για την κάλυψη των κενών θέσεων», σημείωσε ο κ. Κωβαίος.

Σχετικά με την προσέλκυση του ενδιαφέροντος, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Πάρου, αν και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει εγκριθεί απόφαση, σύμφωνα με την οποία η ΠΝΑΙ δύναται να παρέχει κίνητρα, όπως ένα επίδομα για τα έξοδα σίτισης και στέγασης, για την κάλυψη θέσεων ιατρικού προσωπικού σε νησιά, η Πάρος δεν περιλαμβάνεται στα νησιά, που αφορά αυτή η απόφαση, με το Δήμο να έχει κινήσει τις διαδικασίες αιτημάτων προς την Περιφέρεια, για τη συμπερίληψή του.

Ωστόσο, ο κ. Κωβαίος εξήγησε, πως «εμείς ως Δήμος συμβάλλουμε ενεργά στις ανάγκες του Κέντρου Υγείας. Ήδη ο Δήμος Πάρου, αναλαμβάνει τις εργασίες καθαριότητας του Κ.Υ., όποτε λήγει η σχετική σύμβαση με τον εργολάβο και μέχρι την επαναπροκήρυξή της. Σε ό,τι χρειάζεται το Κέντρο Υγείας, ο Δήμος είναι αρωγός. Παρ’ όλα αυτά, διεκδικούμε την ένταξή μας στην απόφαση της Περιφέρειας, που αφορά στην παροχή επιδόματος 450 ευρώ στους γιατρούς, ενώ επιπλέον, ο Δήμος θα μεριμνήσει και για την παροχή στέγης».

Κατά συνέπεια, όπως παραδέχτηκε και ο Δήμαρχος, η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πάρου, εξαρτάται από την προκήρυξη των θέσεων, από το Υπουργείο Υγείας, αλλά και της αποδοχής τους από τους ενδιαφερόμενους.