Συνέντευξη Τύπου στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Στη Σύρο ο νέος διοικητής της 2ης ΥΠΕ Θανάσης Παπαρούπας

Τη Σύρο επισκέφθηκε ο νέος διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Θανάσης Παπαρούπας στο πλαίσιο της προώθησης της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας για την πρόληψη και προαγωγή της Υγείας, συνοδευόμενος από κλιμάκιο 14 ιατρών και υγειονομικών.

Η παρουσία του κ. Παπαρούπα στην πρωτεύουσα του νομού, εντάσσεται στην περιοδεία που πραγματοποιεί στα νησιά προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων, ενώ νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ο νέος διοικητής αναφέρθηκε στην ανταπόκριση που υπήρξε από την πλευρά του κόσμου κατά τις ημέρες της δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας, σημειώνοντας ενδεικτικά, πως μέχρι στιγμής έχουν εξυπηρετηθεί 400 παιδιά και μαθητές καθώς και αρκετές γυναίκες, εκ των οποίων περίπου 160 έχουν προχωρήσει και σε δωρεάν μαστογραφία.

Ήδη το κλιμάκιο έχει επισκεφθεί την Πάρο και τη Νάξο ενώ σήμερα, στις τρεις το μεσημέρι ολοκλήρωσε το έργο του και στη Σύρο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Παπαρούπας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις για την τοποθέτηση ιατρών στις υγειονομικές μονάδες ΠΕΔΥ – ΕΣΥ, ενώ ταυτόχρονα μίλησε και για την προκήρυξη διαγωνισμού που αφορά στην τοποθέτηση 900 ιατρών ειδικοτήτων, οι οποίοι πρόκειται να τοποθετηθούν στις υγειονομικές μονάδες. Η εν λόγω προκήρυξη λήγει στις 14 Οκτωβρίου και οι ιατροί προβλέπεται να καλύψουν θέσεις σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.

Εκτός των ανωτέρω, ο ίδιος απάντησε και σε μία σειρά από ερωτήσεις σχετικά με την αξιολόγηση, την ΕΣΑΝ, την υποστελέχωση καθώς και σε οικονομικά ζητήματα όπως ο προϋπολογισμός του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση.