Φιλανθρωπικός αγώνας για την ενίσχυση του Συλλόγου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Κυκλάδων

Τρίποντο στην...φιλανθρωπία

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στην Α' κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου ο φιλανθρωπικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων του Άρη Σύρου και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Ο σκοπός του αγώνα ήταν καθαρά φιλανθρωπικός και ήταν για την ενίσχυση του Συλλόγου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Κυκλάδων.

Πριν την έναρξη του αγώνα οι πιτσιρικάδες του Άρη Σύρου έκλεψαν την παράσταση αφού έδειξαν σε όλους πόσο καλή δουλειά γίνεται στις προπονήσεις.

Στο ημίχρονο του αγώνα οι παλαίμαχοι του Άρη τίμησαν δύο ανθρώπους που από διαφορετικά πόστα πρόσφεραν στο μπάσκετ. Ο πρώτος τιμώμενος καλεσμένος ήταν ο γνωστός πρώην άσος της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού Μηνάς Γκέκος, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε στην “WEB CAMERA” της “Κοινής Γνώμης” στάθηκε στην πολύ καλή κίνηση των ανθρώπων του Άρη, αλλά και πως όλοι πρέπει να προσφέρουμε σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη. Επίσης, τιμήθηκε και ο κ. Πολίτης ο οποίος ήταν ο προπονητής της ομάδας που οδήγησε τον Άρη στην Γ' Εθνική κατηγορία.

Τέλος, όπως αναφέρουμε παραπάνω ο αγώνας αυτός ήταν καθαρά φιλανθρωπικός και ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ενίσχυσε την προσπάθεια των διοργανωτών. Τα 400 περίπου άτομα που ήταν στην εξέδρα δεν βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει ένα μεγάλο αγώνα - αν και όσοι αγωνίστηκαν έκαναν ότι μπορούσαν για να περάσει ποιο ωραία η ώρα τους - αλλά για να δείξει πως η Σύρος ήταν, είναι και θα είναι ένας τόπος που προσφέρει σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Οι κινήσεις αυτές μόνο καλό κάνουν γιατί κρατά όλους τους Έλληνες ενωμένους την ίδια ώρα που η χώρα βιώνει άσχημες στιγμές με την οικονομική κρίση.

“Ο καθένας μπορεί να συμβάλει με τον τρόπο του”

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ένας μεγάλος αθλητής ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, καθώς και της Εθνικής Ελλάδος. Φυσικά μιλάμε για τον Μηνά Γκέκο, ο οποίος εκτός από την τιμητική πλακέτα του Άρη Σύρου, παρέλαβε και από την Original Σύρου, όπου εκπρόσωποι του συνδέσμου βρέθηκαν στην Α' κλειστή αίθουσα. Για την εκδήλωση αλλά και την παρουσία του στη Σύρου, μίλησε αρχικά στην “Κοινή Γνώμη” ο πρώην άσος της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. “Όλοι πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια και να είμαστε δίπλα σε όλους όσους διοργανώνουν τέτοιους αγώνες. Ο καθένας πιστεύω, τη στιγμή που καλείται να ενισχύσει έναν τέτοιο αγώνα να είναι πρόθυμος και να προσφέρει από την πλευρά του όσο μπορεί. Από την μεριά μου έκανα ότι μπορούσα για να σταθώ δίπλα σ' αυτήν την προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και όλους όσους με κάλεσαν να παρευρεθώ σε μία τέτοια εκδήλωση”.

Για την συνεισφορά των αθλητών σε φιλανθρωπικούς αγώνες ο Μηνάς Γκέκος είπε: “Όταν είναι κάτι οργανωμένο, όταν είναι κάτι στοχευμένο, νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει και να βοηθήσει πάρα πολύ. Γνωρίζεται πολύ καλά πως ο αθλητισμός γενικότερα στην κοινωνία μας πόσο ωφέλιμος είναι και πόσο μπορεί να προσφέρει. Βέβαια αυτό εξαρτάτε κι από τους ίδιους τους αθλητές, που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις, που τη στιγμή είναι για κάποιους συγκεκριμένους σκοπούς, όπως είναι ο αγώνας στη Σύρο. Ο καθένας μπορεί να συμβάλει με τον τρόπο του”.

Ακόμη ο πρώην διεθνής άσος απάντησε και στην ερώτηση, ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι αθλητές είναι δίπλα σε αυτές τις προσπάθειες : “Η κοινωνία μας και γενικά ο τόπος μας περνά δύσκολα και ο καθένας προσπαθεί από την πλευρά του να βοηθήσει όπως μπορεί. Οι συνάνθρωποι μας που έχουν πραγματικά πρόβλημα, είναι αυτοί που έχουν την ανάγκη για στήριξη, οπότε είναι λογικό όλοι οι αθλητές να συμμετάσχουν σε τέτοιους σκοπούς”.

“Νικητής είναι ο κόσμος, νικητής είναι ουσιαστικά ο σκοπός”

Για τον φιλανθρωπικό αγώνα μίλησε ο Λευτέρης Λαζαρίνος, προπονητής της ακαδημίας του Άρη Σύρου, αλλά και μέλος των παλαιμάχων: “Έχουμε δείξει ότι αυτή η ομάδα σαν κύριο χαρακτηριστικό έχει και τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες, εκτός από τα υπόλοιπα τμήματα. Είναι η έκτη φιλανθρωπική δραστηριότητα αυτή που πραγματοποιούμαι, με τα παιδιά που ασχολούνται με τα ΜΜΕ τους γνωρίζουμε πολύ καλά, με τους περισσότερους μεγαλώσαμε μαζί και μετά το περσινό επιτυχημένο φιλανθρωπικό παιχνίδι σκεφτήκαμε να το επαναλάβουμε. Ο κόσμος θα πρέπει να έρθει στο γήπεδο όχι για να δει μόνο ινδάλματα του παρελθόντος, αλλά να υποστηρίξει την προσπάθεια απλών ανθρώπων που έχουν παίξει σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Τα χρήματα θα διατεθούν στον σύλλογο ατόμων με προβλήματα όρασης. Είναι ένας καινούργιος σύλλογος ο οποίος δραστηριοποιήθηκε πριν ένα χρόνο και είναι για όλα τα νησιά. Μας πλησίασε μία φίλη του Άρη όπου μας ζήτησε τη βοήθειά μας. Εμείς έχουμε πει αρκετές φορές ότι είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις, για να βοηθήσουμε όσους μας το ζητήσουν”.

Όπως αναφέρουμε παραπάνω ο Μηνάς Γκέκος τιμήθηκε από τους παλαίμαχους του Άρη και ο Μιχαλης Μανανάς απάντησε για την πρόσκληση στον πρώην διεθνή παίκτη: “Ο Μηνάς Γκέκος ήταν από τα μεγαλύτερα ινδάλματα του παρελθόντος, ήταν ένας άνθρωπος πάντα πράος και ήρεμος. Ήταν δείγμα ηθικής τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Είναι τιμή μας που βρέθηκε στη Σύρο και στην εκδήλωσή μας και έβαλε και ο ίδιος στην προσπάθεια που κάνουμε ένα μικρό λιθαράκι. Ο παράγοντας άνθρωπος είναι σημείο αναφοράς για εμάς στην ομάδα και μετά έρχονται όλα τα άλλα”.

Όταν υπάρχει παιχνίδι πρέπει να υπάρχει νικητής, σε αυτό που δεν υπάρχει άγχος για τη νίκη ποιος θα κερδίσει; “Νικητής είναι ο κόσμος, νικητής είναι ουσιαστικά ο σκοπός. Στο παιχνίδι δεν θα υπάρχει νικητής και ηττημένος. Νικητής είναι το άθλημα, ο Άρης, η Φιλανθρωπία και ο Συριανός κόσμος που πάντα είναι δίπλα μας και ευαισθητοποιείται με αυτές τις προσπάθειες”.

Τέλος, ο κ. Μανανάς απάντησε στην ερώτηση αν η προσπάθεια αυτή συνεχιστεί και στο μέλλον. “Οι παλαίμαχοι του Άρη Σύρου έχουν δείξει ότι με την πρώτη ευκαιρία είναι κοντά στο συνάνθρωπο και σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί γιατί θέλουμε να βοηθούμε όλους όσους να το ζητούν”.