Παρουσία του νέου προπονητή Ανδρέα Ρουμάνι οι προπονήσεις της Συριανής ομάδας

Ξεκίνησε προετοιμασία ο Α.Ο. Ερμούπολης

Μετά από 15 χρόνια ο Α.Ο. Ερμούπολης αλλάζει σελίδα, μιας και στον πάγκο του και στην τεχνική καθοδήγηση των τμημάτων υποδομής δεν θα είναι ο Ανδρέας Μαύρος. Ο Έλληνας τεχνικός είχε συνδέσει το όνομά του με το σωματείο της Ερμούπολης, αφού μαζί έγραψαν αρκετές σημαντικές στιγμές στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Εκτός από τους τίτλους η Ερμούπολη έχει ως στόχο την καλύτερη προετοιμασία των παιδιών ώστε μέσα από την προπόνηση να μάθουν το ευ αγωνίζεσθε, αλλά και να δώσουν στους αθλητές όλα τα εφόδια που χρειάζονται στην πορεία της ζωής τους. Η Ερμούπολη γυρνά σελίδα και πλέον νέος προπονητής της ομάδας ο Ανδρέας Ρουμάνι. Ο κ. Ρουμάνι έχει πλούσιο βιογραφικό, καθώς έχει περάσει από αρκετές ομάδες κι έχει αφήσει πίσω του σημαντικό έργο. Ο νέος τεχνικός της Ερμούπολης θα προσπαθήσει να συνεχίσει το έργο του κ. Μαύρου, καθώς στόχος της διοίκησης δεν είναι να φτιάξει πρωταθλητές, αλλά να δώσει διεξόδους στα παιδιά του νησιού, να ασχοληθούν με το άθλημα του μπάσκετ, προσφέροντας τους υγεία, κοινωνικότητα, ευγενή άμιλλα, αγάπη και να κάνουν φιλίες.

Η προετοιμασία των τμημάτων υποδομής, αλλά και όλων των αγωνιστικών ξεκίνησε με τους αθλητές να έχουν όρεξη και μεγάλη διάθεση για δουλειά. Βέβαια σ’ αυτό έπαιξε ρόλο και η μεγάλη αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους στους οποίους όλοι θέλουν να επιστρέψουν.  

«Ο Α. Ο. Ερμούπολης, αλλάζει σελίδα»

Ο Γενικός Γραμματείας του Α.Ο. Ερμούπολης Δημήτρης Κοσμάς μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την έναρξη της προετοιμασίας, αλλά και την αλλαγή σελίδας της ομάδας, μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Μαύρου και την πρόσληψη του Ανδρέα Ρουμάνι.

Ο Α.Ο. Ερμούπολης μετά την πρώτη γνωριμία ξεκινά την προετοιμασία του τόσο στα τμήματα υποδομής, όσο και στα αγωνιστικά. Η έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου;  

«Ξεκίνησε και επίσημα η προετοιμασία της ομάδας, σε όλα τα τμήματα. Οι συνθήκες είναι λίγο περίεργες και πρωτόγνωρες για όλους μας. Υπάρχει ένα μούδιασμα για το κατά πόσο θα συμμετέχουν τα παιδιά στις προπονήσεις, αν και οι μέχρι τώρα εγγραφές μας κάνουν αισιόδοξους.

Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, που θα διασφαλίσουν την υγεία των αθλητών του Σωματείου μας και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Υπουργείου κατά γράμμα.

Ασχολούμαστε με έναν πολύ ευαίσθητο τομέα, τα παιδιά. Η προσοχή μας λοιπόν πρέπει να είναι τέτοια που σε καμία των περιπτώσεων δεν επιτρέπεται κάποιο από τα παιδιά-αθλητές μας, να εκτεθεί η υγεία του.

Ήδη ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των προπονήσεων και με νέο προπονητή πλέον προχωράμε σταθερά και με βηματισμό λογικής, με πίστη στο παρόν και πολύ περισσότερο στο μέλλον, στους στόχους που πάντα είχαμε και έχουμε».

Στόχος και όραμα της Διοίκησης του Σωματείου, δεν είναι να φτιάξει πρωταθλητές, αλλά να δώσει διεξόδους στα παιδιά του νησιού μας, να ασχοληθούν με το άθλημα του μπάσκετ, προσφέροντας τους υγεία, κοινωνικότητα, ευγενή άμιλλα, αγάπη, φιλία και γιατί όχι καταξίωση μέσα από αυτό, ανοίγοντας τους ακόμη και επαγγελματικούς δρόμους».

Ο Α.Ο. Ερμούπολης μετά από πολλά χρόνια γυρνά σελίδα, καθώς στην τεχνική
του ηγεσία δεν θα είναι ο Ανδρέας Μαύρος. Η αλλαγή προπονητή και η από εδώ και πέρα πορεία της ομάδας;

«Είναι γεγονός πλέον ότι ο Α. Ο. Ερμούπολης, αλλάζει σελίδα. Τα τελευταία 15 χρόνια με προπονητή τον Ανδρέα Μαύρο στην τεχνική ηγεσία, πετύχαμε πολλά. Νίκες, πρωταθλήματα αλλά πολύ περισσότερο σωστή εκγύμναση και μετάδοση του αθλήματος μέσα από μια σωστή, άψογη, συναισθηματική, εκπαιδευτική συνεργασία.

Η πορεία όμως συνεχίζεται και με τον νέο προπονητή, τον Αντρέα Ρομάνι, που από την πρώτη στιγμή έδειξε την άριστη επικοινωνία του με τα παιδιά, την εκπαιδευτική μπασκετική του κατάρτιση και την διάθεση για σωστή και εποικοδομητική δουλειά.

Η νέα Διοίκηση, αποτελείται από ανθρώπους με πολύ θετική διάθεση, προσεκτικούς στην οργάνωση, που αγαπούν το μπάσκετ και την ομάδα. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, τους ίδιους στόχους, που στην πορεία και όταν έρθει ο κατάλληλος χρόνος θα υπάρξουν τέτοιες εξελίξεις που θα είμαστε υπερήφανοι για τους καρπούς των προσπαθειών μας».