Ο Περιστεριώνας Τήνου επικράτησε με 51-31 του συγκροτήματος του Λευτέρη Λαζαρίνου στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των εφήβων

Ήττα στην πρεμιέρα για τον Άρη Σύρου

Με το αριστερό ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η ομάδα του Άρη Σύρου, καθώς το τμήμα των εφήβων γνώρισε την ήττα με 51-31 στο κλειστό της Τήνου, από τον Περιστεριώνα. Το συγκρότημα του Αντώνη Βιδάλη με το καλημέρα έδειξε πως διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο, το οποίο έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Στην αντίπερα όχθη οι αθλητές του Λευτέρη Λαζαρίνου προσπάθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα, όμως μετά τα μισά του αγώνα έχασαν τον ρυθμό τους κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν με αρκετούς πόντους πίσω στο σκορ. Το παιχνίδι στα πρώτα δύο δεκάλεπτα είχε έναν πάρα πολύ ωραίο ρυθμό, καθώς τόσο ο Περιστεριώνας όσο και ο Άρης Σύρου είχαν καλή διάθεση και δημιουργούσαν πολλές ωραίες φάσεις μέσα και έξω από τη ρακέτα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την έδρα του και να κλείσουν την πρώτη περίοδο με σκορ 11-7. Η εικόνα του αγώνα ήταν παρόμοια και στη δεύτερη περίοδο, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν τον ρυθμό και τη φιλοξενούμενη ομάδα να κάνει μεγάλη προσπάθεια να παραμείνει κοντά στο σκορ. Το συγκρότημα του Αντώνη Βιδάλη κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με διαφορά οκτώ πόντων. Με την έναρξη της επανάληψης ο Περιστεριώνας πάτησε γκάζι και ο Άρης Σύρου δεν είχε τη δυνατότητα να ακολουθήσει σε ρυθμό. Αυτό έφερε και την εκτόξευση της διαφοράς από τους οκτώ πόντους το πρώτο ημιχρόνου (19-11) στο 37-18 και τους 19 πόντους της τρίτης περιόδου. Από εκεί και πέρα ο  Περιστεριώνας έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό και έκλεισε το παιχνίδι με μία σημαντική διαφορά είκοσι πόντων (51-31).  

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως ο Περιστεριώνας αγωνίσθηκε χωρίς τον Λεωνίδα Χάλαρη, ο οποίος έμεινε εκτός μάχης λόγω τραυματισμού. Επίσης, τραυματίας από το παιχνίδι έφυγε ο παίκτης του Άρη Σύρου Δημήτρης Νταβελάκης, ο οποίος υπέστη τράβηγμα στον τετρακέφαλο.

ΤΑΚ Περιστεριώνας – Άρης Σύρου 57-31

Διαιτητές: Β. Τσικούρας, Ι. Καραμπατζάκης.

Δεκάλεπτα: 11-7, 19-11 (ημίχρονο), 37-18, 51-31

ΤΑΚ Περιστεριώνας (Αντ. Βιδάλης): Φώσκολος 4 (1), Χατζίρης, Σακελλαρόπουλος 16 (4), Περπινιάς 6 (1), Δελλατόλας 2, Πάντζι 11, Βλαστός, Χαρικιόπουλος 3, Μαρκουΐζος 3 (1), Σπανός - Αγάς, Παρασκευάς, Νικολόπουλος 6.

ΕΑΟ Άρης Σύρου (Λ. Λαζαρίνος): Κοπανιτσάνος 2, Σιγάλας 11, Νταβελάκης, Ανδρεαδάκης, Αρώνης 6 (2), Κολσούζογλου 3 (1), Καλογρίδης 9 (1), Κουτσός, Βαρθαλίτης.