Η ομάδα του Αντώνη Βιδάλη επικράτησε του Άρη Σύρου με 49-53 στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος

Νίκη στην πρεμιέρα για Περιστεριώνα Τήνου

Την ήττα στην πρεμιέρα του παιδικού πρωταθλήματος γνώρισε ο Άρης Σύρου, που έχασε με 49-53 από τον Περιστεριώνα Τήνου, στο κλειστό του Αθλητικού Κέντρου του δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Ο Περιστεριώνας ήταν καλύτερος κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα. Οι παίκτες του Αντώνη Βιδάλη εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Συριανών κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν τη διαφορά ακόμη και στους 12 πόντους.

Από την πλευρά του ο Άρης Σύρου έχασε ουσιαστικά ένα ματς που θα μπορούσε να το είχε πάρει, αν είχε λιγότερα σε αριθμό λάθη και οι παίκτες του έδιναν την κατοχή της μπάλας στον Περιστεριώνα. Στο τέλος της 4ης περιόδου οι παίκτες του Λευτέρη Λαζαρίνου έκαναν μία ακόμη προσπάθεια να μαζέψουν τη διαφορά ώστε να μπουν και πάλι στο ματς, όμως όταν μείωσαν στους τέσσερις πόντους, έκαναν ακόμη ένα λάθος κι έδωσαν την μπάλα στους φιλοξενούμενους. Ο Περιστεριώνας που από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα έπαιξε ένα πιο στρωτό μπάσκετ, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του κι εκμεταλλεύτηκε την κάθε ευκαιρία.

Η ομάδα της Σύρου μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση κι έφτανε πιο εύκολα στην αντίπαλη ρακέτα. Στη δεύτερη περίοδο ο Άρης κατάφερε να πετύχει μόνο έξι πόντους σε δέκα λεπτά αγώνα και στην άμυνα δέχθηκε 16. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το -2 της πρώτης περιόδου να μετατραπεί σε +8. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο με τους Τηνιακούς να ελέγχουν την ροή του αγώνα. Διατήρησαν τη διαφορά των οκτώ πόντων, παρά τις προσπάθειες των παικτών του Λευτέρη Λαζαρίνου. Στην τέταρτη περίοδο η διαφορά ανέβηκε ακόμη και στους 12 πόντους, όμως στα τελευταία λεπτά και χάρη σε ένα εύστοχο τρίποντο ο Άρης μείωσε στους τέσσερις. Κάπου όμως εκεί τελείωσε και το παιχνίδι, αφού οι Συριανοί έκαναν και πάλι λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στον Περιστεριώνα να πάρει το παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα.

Άρης Σύρου – Περιστεριώνας Τήνου 49-53

Δεκάλεπτα: 11-9, 17-25, 30-38, 49-53

Διαιητητές: Ρούσσος, Μαρουδιάς 

Άρης Σύρου (Λευτέρης Λαζαρίνος): Γαδ, Κοροναίος, Πλούμπι, Χρυσαφίδης, Ανδρεαδάκης, Ρέντι, Αρώνης, Πέτρου, Κολσούζογλου, Κουτσός, Καλογερόπουλος, Στρογγύλης.

Περιστεριώνας Τήνου (Αντώνης Βιδάλης): Γιαννίτσης, Κλαβιανός, Ψαρός, Δεσύπρης, Φώσκολος Ι., Παπαευσταθίου, Παρασκευάς, Δελατόλας, Μαρκουίζος, Βλαστός Γιάννης, Βλαστός Μανώλης, Φώσκολο Μ.