Απονομή επάθλων του Cyclades Regatta 2014 στη Σύρο

Υψηλό αθλητικό φρόνημα

Με την απονομή των επάθλων στους νικητές της Ιστιοδρομίας “Φάληρο – Σύρος” ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η πρώτη φάση του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα “Cyclades Regatta 2014” του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Έπαυλης Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών φορέων της Σύρου, αλλά και πλήθους κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι τα 38 σκάφη που λαμβάνουν μέρος στον φετινό αγώνα τερμάτισαν το περασμένο σαββατοκύριακο στην Πρωτεύουσα των Κυκλάδων και συγκεκριμένα στο λιμανάκι του Φοίνικα, καλύπτοντας τα 68 ναυτικά μίλια από το σημείο εκκίνησης.

Τα πληρώματα υποδέχτηκε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φοίνικα με παραδοσιακούς χορούς και ζωντανή μουσική από μέλη του επιμορφωτικού φιλοτεχνικού συλλόγου “Ο Φοίνικας Σύρου”.

Ο αγώνας τελείται με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε από το Κανονιοφόρο “ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ”, το οποίο συνοδεύει τα σκάφη καθ' όλη τη διάρκεια του εβδομαδιαίου αγώνα.

Επετειακός χαρακτήρας

Την εκδήλωση παρουσίασε η έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Ν.Ο.Τ.Κ. Κέλυ Παυλίδου, η οποία αναφέρθηκε στον επετειακό χαρακτήρα της διοργάνωσης, που έχει ως στόχο τη γνωριμία των ναυταθλητών με τη νησιωτική πραγματικότητα, την παράδοση και τη ζωή των Κυκλάδων.

Φέτος, το Cyclades Regatta γίνεται είκοσι ετών και η διαδρομή του είναι ίδια με εκείνη που ακολουθήθηκε στον πρώτο αγώνα του 1995 (Σύρος-Μήλος-Σέριφος).

Τον Ναυτικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας και τον πρόεδρό του, Παντελή Παυλίδη συνεχάρη ο περιφερειακός σύμβουλος και αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δημήτρης Γρυπάρης. Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Γρυπάρης υπογράμμισε ότι η Σύρος θα είναι πάντα πρόθυμη να “αγκαλιάσει” και να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, η οποία αποτελεί διαφήμιση όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Θερμή φιλοξενία από τους τοπικούς φορείς

Στους στενούς δεσμούς φιλίας του Ν.Ο.Τ.Κ με τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, αλλά και στη θερμή φιλοξενία των τοπικών φορέων, αναφέρθηκε ο έφορος ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας, Αλέξης Θεοδωρίδης. Παράλληλα, κατέστησε γνωστό ότι ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιάς Καλλιθέας έχει επίσης τη χαρά να διοργανώνει φέτος το διεθνές ανοιχτό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 4.70, το οποίο θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες. Τέλος, τόνισε ότι η πρωτοβουλία που πήρε πριν από 20 χρόνια μία ομάδα ιστιοπλόων για τη διοργάνωση του Cyclades Regatta στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού κάθε χρόνο οι τοπικοί παράγοντες, το υποδέχονται με ιδιαίτερη θέρμη. “Ο αγώνας έχει αφήσει ιστορία και εμείς θα συνεχίσουμε να τον κάνουμε για πάντα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναμνηστικές πλακέτες

Στο πλαίσιο της βραδιάς, ο Όμιλος απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, στο Λιμεναρχείο Σύρου, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, στον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας “Ο Ποσειδών” και στον Σύλλογο Επαγγελματιών Φοίνικα για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τις πλακέτες παρέλαβαν, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Γρυπάρης, ο Αντιδήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Δημήτρης Ρούσσος, ο Λιμενάρχης Σύρου Νίκος Σκευοφύλακας, η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Πρίντεζη, ο έφορος ανοιχτής θάλασσας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου Μίλτος Σακελλαρίου και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας, Μάρκος Ρούσσος.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος κ. Ρούσσος εξήγησε ότι ο δήμος, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενισχύει τη σημαντική αυτή προσπάθεια γνωριμίας των αθλητών με τις παραδόσεις και την κουλτούρα των Κυκλαδίτικων νησιών.

Οι νικητές της πρώτης φάσης

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των φορέων της Σύρου απέμειναν τα έπαθλα στους νικητές της Ιστιοδρομίας Φάληρο – Σύρος, επιβραβεύοντάς τους για το υψηλό αγωνιστικό φρόνημα και την αγάπη τους για τη θάλασσα.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:

1οςORCi overall: ANAX (Νίκος Αναγνώστου) ΝΟΤΚ

1οςORCi 1 : Αφρόεσσα (Κων/νος Γκρέτσος) ΝΑΟΒ

1οςORCi 2 : ANAX (Νίκος Αναγνώστου) ΝΟΤΚ

1ος ORC club overall: Βell Angiolina (Σπύρος Πλειαδάκης) ΣΕΑΝΑΤΚ

1ος ORC club 1 :Manooli too (Αλέξης Θεοδωρίδης) ΝΟΤΚ

1ος ORC club 2 : Βell Angiolina (Σπύρος Πλειαδάκης) ΣΕΑΝΑΤΚ

Η βραδιά συνεχίστηκε με χορούς από το χορευτικό εργαστήρι “η σοφία...της παράδοσης”, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν μοναδικούς μεζέδες και κρασί.

Ετικέτες: