Το νησί της Άνδρου υποδέχθηκε τον Παγκόσμιο πρωταθλητή

  • Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, 2015 - 06:10

Υποδοχή αντάξια του επιτεύγματός τους επεφύλαξαν οι Ανδριώτισσες και οι Ανδριώτες στα αδέλφια Λεωνίδα και Πέτρο Τσορτανίδη, που κατέκτησαν την 1η και την 8η θέση, αντίστοιχα, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα techno 293, που είναι ο προθάλαμος της Ολυμπιακής κατηγορίας RS:Χ, η οποία στο παρελθόν χάρισε στην Ελλάδα πολλά ολυμπιακά μετάλλια, κυρίως με τον Νίκο Κακλαμανάκη, αλλά και τον Βύρωνα Κοκκαλάνη, που είναι ο άξιος συνεχιστής της παράδοσης που έχει η Ελλάδα στο windsurfing.

Οι δυο αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου έφθασαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι του Γαυρίου, όπου –παρά το τσουχτερό κρύο- τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, ο Αντιδήμαρχος Κορθίου Χρήστος (Τάκης) Βουραζέρης, η οικογένειά τους (πατέρας – μητέρα και τα οκτώ αδέλφια τους!), η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κορθίου κ. Μαρία Καπερώνη, αρκετοί φίλοι τους, καθώς και συναθλητές τους από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου.

Η συγκίνηση και η περηφάνια ήταν αποτυπωμένες στα πρόσωπα του πατέρα των δυο αθλητών παγκόσμιας κλάσης, που μάλλον ξαφνιάστηκαν από τη θερμή υποδοχή. Ο Δήμαρχος συνεχάρη θερμά τόσο τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Λεωνίδα, προσφέροντάς του ανθοδέσμη, ενώ ευχήθηκε στο μέλλον η Άνδρος να υποδεχτεί τα δυο αδέλφια ως Ολυμπιονίκες. Ανθοδέσμη πρόσφερε και στον Πέτρο ο Αντιδήμαρχος Κορθίου, Τάκης Βουραζέρης.

Μετά τις καθιερωμένες φωτογραφίες με την ελληνική σημαία, τη σημαία του ΝΟΑ και φυσικά, το τρόπαιο οι δύο αθλητές με την οικογένειά τους και αρκετούς φίλους αναχώρησαν για το Κόρθι, μέσα σε ένα πανδαιμόνιο από κορναρίσματα.

Τέλος, για τον ανεπανάληπτο θρίαμβό του στο Κάλιαρι της Ιταλίας, ο Λεωνίδας Τσορτανίδης δήλωσε:

«Πέρσι αγωνίστηκα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας χωρίς τον προπονητή μου και τερμάτισα στην 5η θέση. Φέτος, με τον Γιώργο τον Φράγκο δίπλα μου, ανεβήκαμε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Πίστεψα σε αυτή τη νίκη και την πέτυχα. Ευχαριστώ τον Όμιλό μου, τον προπονητή μου και την οικογένεια μου που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν σ΄ αυτή την προσπάθεια».

Ο μικρότερος αδελφός του παγκόσμιου πρωταθλητή, Πέτρος, δεν έκρυβε τη χαρά του για την επιτυχία του αδελφού του, αλλά και για την δική του 8η θέση στην παγκόσμια κατάταξη: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο αδελφός μου πήρε την 1η θέση κι εγώ είμαι 8ος παγκόσμιος πρωταθλητής. Πιστεύω του χρόνου να πάω ακόμα καλύτερα. Νιώθω πολύ τυχερός που έχω προπονητή τον Γιώργο Φράγκο και που ανήκω στο Ν.Ο. ΑΝΔΡΟΥ».