Με επιτυχία παρά τις κακές καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Σκοποβολής

Η θέληση νίκησε τον... καιρό

Η θέληση των διοργανωτών, αλλά και η επιθυμία των αθλητών να αγωνιστούν... κέρδισαν τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την Κυριακή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αφού με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα υποβρύχιας σκοποβολής. Στους αγώνες που διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων πήραν μέρος επτά όμιλοι με συνολικά 29 αθλητές. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κι απέδειξαν γιατί η Ελλάδα μπορεί να στηρίζεται πάνω τους. Οι αγώνες ουσιαστικά ήταν μία προεπιλογή της Εθνικής ομάδας, αφού μετά το τέλος του αγώνα συγκροτήθηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το οποίο θα ταξιδέψει στην γειτονική Ιταλία και θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υποβρύχιας σκοποβολής.

Από εκεί και πέρα ανάμεσα στους 29 αθλητές υπήρχαν και δύο γυναίκες η, Κατερίνα Τοπούζογλου και η Ράνια Κρητικού, αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.

Τώρα, όπως ήταν αναμενόμενο υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός, αφού οι αθλητές που πήραν μέρος όλοι τους ήταν υψηλού επιπέδου.

Ο έφορος υποβρύχιας δραστηριότητας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου Μιχάλης Χούλης μίλησε στην web camera της "Κοινής Γνώμης" για τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Σκοποβολής.

¨Η ΕΟΥΔΑ μας ανέθεσε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα υποβρύχιας σκοποβολής και την ευχαριστούμε πολύ γι' αυτήν την άδεια διεξαγωγής του αγώνα. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε όπως συμβαίνει πάντα στο κολυμβητήριο της Ερμούπολης και στο νησί της Σύρου βρέθηκαν 7 όμιλοι και συνολικά 29 αθλητές. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι ικανοποιητικός, καθώς όπως είναι γνωστό βρισκόμαστε σε νησιωτική περιοχή και δύσκολα μετακινούνται οι αθλητές. Η προσπάθειά μας αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και έξι χρόνια, με τους ομίλους να πραγματοποιούν αγώνες σκοποβολής ώστε να συγκροτηθεί η Εθνική ομάδα. Η προσπάθειά μας αυτή βέβαια είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τμήμα στην Ομοσπονδία και να διεξάγεται ένας Πανελλήνιος αγώνας τον χρόνο. Στους αγώνας να σημειώσουμε σ' αυτό το σημείο παίρνουν μέρος και δύο γυναίκες, Η Κατερίνα Τοπούζογλου και η Ράνια Κρητικού και τις ευχαριστούμε που είναι κοντά μας σ' αυτήν την προσπάθεια. Από εκεί και πέρα μετά το πέρας του αγώνα και ανάλογα την βαθμολογία των αθλητών θα συγκροτηθεί η Εθνική ομάδα η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην γειτονική μας Ιταλία.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος για τους αγώνες αυτούς, αφού δεν έχει την ευκαιρία να τους παρακολουθεί τακτικά.

"Αυτό το αγώνισμα παρόλο που είναι με ψαροντούφεκο, μπορεί κάλλιστα να γίνει αθλητής της υποβρύχιας σκοποβολής σε πισίνα. Δεν χρειάζεται να πάει στην θάλασσα αλλού ούτε και να κυνηγά ψάρια. Ουσιαστικά είναι η "τοξοβολία" του νερού. Αυτό το αγώνισμα είναι παρόμοιο με την τοξοβολία, με τη διαφορά όμως ότι οι αγώνες οι δικοί μας γίνονται μέσα στο νερό. Θα πρέπει να σημειώσω σ' αυτό το σημείο πως υπάρχουν αθλητές κυρίως εκτός Σύρου, που αγωνίζονται στην υποβρύχια σκοποβολή, δεν ψαρεύουν στη θάλασσα και δεν κυνηγούν ψάρια. Αγωνίζονται ως αθλητές στην υποβρύχια σκοποβολή".

Υπάρχουν...μυστικά στο αγώνισμα αυτό;

"Υπάρχουν διάφορα μυστικά, αλλά και τεχνικές οι οποίες τις δείχνουν οι εκπαιδευτές. Υπάρχουν διάφοροι εκπαιδευτές στους ομίλους που προπονούν τους αθλητές, όσους δηλαδή θέλουν να ασχοληθούν με το κομμάτι αυτό".

Ο Γενικός Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου Δημήτρη Τσιργής αναφέρθηκε για την νέα τεχνολογία που εφαρμόστηκε στους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, αφού ο όμιλος μετέδωσε ζωντανά μέσω διαδικτύου τους αγώνες.

"Πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα υποβρύχιας σκοποβολής στην πισίνα του Κολυμβητηρίου της Ερμούπολης με τη συμμετοχή 7 ομίλων. Ο αγώνας αυτός είναι μία συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, με το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είναι υπό την αιγίδα της ΕΟΥΔΑ. Από εκεί και πέρα θέλουμε να ευχαριστήσουμε μικρούς και μεγάλους χορηγούς που έχουν συνδράμει στη διοργάνωση και την διεξαγωγή αυτού του αγώνα. Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ένα πρωτοποριακό σύστημα, τηλεοπτικής κάλυψης και μετάδοσης της εικόνας μέσα από την πισίνα και έτσι δόθηκε η ευκαιρία να μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος επιθυμούσε. Αυτή η κίνηση ήταν μοναδική, πρωτοποριακή και δεν έχει ξανά γίνει αφού το κάναμε δοκιμαστικά πρώτη φορά και η διαδικασία αυτή πήγε πάρα πολύ καλά".

Το σύστημα αυτό ήταν ένα είδος δοκιμής και για άλλους αγώνες που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια;

"Πράγματι έτσι είναι, να πούμε αρχικά ότι ήταν μία ιδέα του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. και υλοποιήθηκε χάρη στον Μάρκο Τράκα και τον ευχαριστούμε γι' αυτό. Ο κ. Τράκας είναι αθλητής και φίλος του Ναυτικού Ομίλου, αλλά ήταν και υπεύθυνος για την μεταφορά της εικόνας στο διαδίκτυο. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Λυγνό για την μεγάλη του βοήθεια στην προσπάθειά μας αυτή. Ήταν όπως είπα πριν μία ιδέα του προέδρου και των μελών του Δ.Σ., να κάνουμε κάτι καινοτόμο, κάτι πρωτοποριακό και ναι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σε άλλες αθλητικές μας εκδηλώσεις.