Αποστολή της Εθνικής Λιθουανίας βρίσκεται στο κολυμβητήριο της Ερμούπολης για προπονήσεις-αποθεραπείας

Από τους Ολυμπιακούς του Ρίο στη Σύρο

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων βρίσκεται αποστολή της Εθνικής Λιθουανίας που πήραν μέρος στους αγώνες κολύμβησης, για να κάνουν προπονήσεις-αποθεραπείας.

Η αποστολή ήρθαν απευθείας από την Βραζιλία με ενδιάμεσο σταθμό την χώρα τους και θα παραμείνουν στο νησί για περίπου 10 ημέρες. Τους αθλητές ακολούθησαν και μέλη των ομάδων παίδων και εφήβων που καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν κάνουν κοινές προπονήσεις. Σημαντικό ρόλο στο να έρθει η αποστολή της Εθνικής Λιθουανίας στη Σύρο έπαιξε το ταξιδιωτικό πρακτορείο του Αντώνη Μαραγκού "Syros Travel" αλλά και ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου. Η Σύρος με τις κινήσεις αυτές μπορεί να κερδίσει πολλά, αφού πληροί σύμφωνα και με τα λεγόμενα των ανθρώπων της αποστολής της Εθνικής Λιθουανίας όλες προϋποθέσεις και το κολυμβητήριο είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

 

Για την Λιθουανική αποστολή που βρίσκεται στη Σύρο και κάνει αποθεραπεία στον Κολυμβητήριο της Ερμούπολης μίλησε ο Αντώνης Μαραγκός του "Syros Travel". "Μετά από συντονισμένες ενέργειες που έγιναν από το γραφείο μου και τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, καταφέρουμε να φέρουμε τους Αθλητές στο νησί για αποθεραπεία. Είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο τεστ, από γραφεία του εξωτερικού που μας στέλνουν ομάδες, με την λογική να έρχονται συστηματικά στη Σύρο ομάδες όπως Λιθουανία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, Ουκρανία κι άλλες για να προπονούνται. Αυτή τη στιγμή στη Σύρο βρίσκεται η Εθνική Λιθουανίας και έχουν έρθει κάποιοι αθλητές για να κάνουν αποθεραπεία και μαζί τους είναι κάποια παιδιά από την Εθνική Ομάδα και τη σχολή κολύμβησης παίδων και νέων. Τα παιδιά αυτά έχουν ακολουθήσει την αποστολή για να κάνουν προπόνηση με τους μεγαλύτερους αθλητές".

 

Ανάμεσά στους αθλητές είναι και κάποιοι που πριν από λίγες ημέρες αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο;

"Πράγματι έτσι είναι, έχουν έρθει απευθείας από την Βραζιλία. Το μόνο που έγινε ήταν να αλλάξουν αεροπλάνο στη χώρα τους και ήρθαν αμέσως Ελλάδα και στη συνέχεια στη Σύρο. Θα παραμείνουν για 10 περίπου μέρες και θα κάνουν σε καθημερινή βάση προπονήσεις στο κολυμβητήριο της Ερμούπολης".

 

Πόσο σημαντικό είναι αυτό το γεγονός, δηλαδή αθλητές εγνωσμένης αξίας να επιλέγουν τη Σύρο για προπονήσεις ή για την προετοιμασία τους.

"Θα πρέπει να σημειώσουμε σ' αυτό το σημείο πως όλο το... πακέτο πληροί όλες τις προδιαγραφές που ζητούν οι αθλητές, δηλαδή, διαμονή, περιβάλλον καθώς το κλίμα είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους ίδιους, γενικότερα τους αρέσει ο χώρος και το κολυμβητήριο είναι σε καλή κατάσταση. Είπαν βέβαια ότι πρέπει να γίνουν κάποιες διορθώσεις, αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι αθλητές έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε Κύπρο και Σύρο, με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων να είναι πρώτη στη λίστα".

 

Μπορεί η Σύρος να φιλοξενήσει ομάδες ή αθλητές για την προετοιμασία τους;

"Και βέβαια μπορεί. Αν λυθεί και το θέμα που υπάρχει με την θέρμανση στο κολυμβητήριο τότε θα έχουμε όλο το χρόνο αθλητές για να προπονούνται. Για να έρθει στη Σύρο και στο κολυμβητήριο της Ερμούπολης η Εθνική Λιθουανίας μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι. Για να συμβεί αυτό βέβαια έχει προϋπάρξει προεργασία  ενός χρόνου. Δεν ήταν τόσο απλό για να έρθει, αλλά το σημαντικό κοντά σ' αυτούς τους αθλητές θα έρθουν κι άλλοι".

 

Θυμάμαι πως η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια  χρόνια από εσάς.

"Πράγματι έτσι είναι, μην ξεχνάμε πως είχε έρθει και πέρσι Ρώσικη αποστολή στη Σύρο για προπονήσεις".

 

Οπότε η προσπάθειά αυτή μπορεί να προχωρήσει ακόμη περισσότερο και στο κολυμβητήριο της Ερμούπολης να βλέπουμε συνεχώς ξένες αποστολές.

"Ήταν ένα ταξίδι τεστ μπορώ να πω, είναι δεύτερη ομάδα που φέρνουμε η πρώτη ήταν πέρσι και τώρα έχουμε την Εθνική Λιθουανίας. Πιστεύουμε πως μπορούν να επιλέξουν τη Σύρο κι άλλες ομάδες, εκτός Εθνικής για να κάνουν προπονήσεις".

 

Ουσιαστικά μπορούμε να πούμε ότι το κολυμβητήριο του νησιού έχει τις βάσεις να μπει στο πρόγραμμα των Εθνικών ομάδων, αλλά και Ομίλων γενικότερα.

"Φυσικά και μπορεί να γίνει. Έχουμε ένα ακατέργαστο διαμάντι το οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και να το αξιοποιήσουμε προς όφελος του νησιού. Επίσης, στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι συμβάλει και ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου και έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο τον κ. Γιώργο Φίλλιο να υπάρξουν κοινές προπονήσεις, αλλά και να βγουν και κάποιες φωτογραφίες. Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Δημήτρη Παλαιτσάκη ο οποίος είναι δίπλα μας στην προσπάθεια αυτή και είναι κοντά όλη την ώρα στις ομάδες. Είναι πολύτιμη η συνεισφορά του και πρέπει να τον ευχαριστήσω γι' αυτό. Τέλος στην προσπάθεια μας αυτή είναι κοντά και ο πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου κ. Γουλιέλμος Πρίντεζης".