Τρία μέχρι στιγμής μετάλλια έχουν πάρει οι αθλητές του Ομίλου της Σύρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υποβρύχιας σκοποβολής στην Τριέστη της Ιταλίας

Τα "χρυσά" παιδιά του Ν.Ο. Σύρου

Αθλητές του τμήματος υποβρύχιας σκοποβολής του Ναυτικού Ομίλου Σύρου αγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υποβρύχιας σκοποβολής που διεξάγεται στην Τριέστη της Ιταλίας. Οι αθλητές εκτός από τον Όμιλο της Σύρου εκπροσωπούν και την Ελλάδα, αφού είναι μέλη της αποστολής της χώρας μας. Στην εθνική ομάδα γυναικών είναι η Κατερίνα Τοπούζογλου και η Ράνια Κηριτκού, ενώ στους άνδρες είναι ο Κώστας Παπακωνσταντής και ο Γιώργος Δούναβης.

Οι Συριανοί αθλητές είχαν πάρα πολύ αγωνιστική παρουσία και μάλιστα ανέβηκαν αρκετές φορές στο βάθρο, αφού τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες, υπήρχαν οι ανάλογες επιτυχίες.

Ο ιστορικός Όμιλος της Σύρου με μεγάλη ιστορία στα αθλήματα της θάλασσας και της πισίνας φέρνει συνεχώς επιτυχίες τόσο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων όσο και στην ίδια τη χώρα μας. Η σκληρή προπόνηση και η αγάπη γι αυτό που κάνουν έχουν φέρει τους αθλητές του ομίλου μέσα στο γκρουπ των κορυφαίων, αφού σε κάθε σχεδόν μεγάλη διοργάνωση είναι μέσα στους διακριθέντες. Έτσι και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας, αθλητές από την Σύρο κατάφεραν να φτάσουν ψηλά στις σχετικές κατηγορίες.

Η Κατερίνα Τοπούζογλου κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνα Biathlon, ενώ η Ράνια Κρητικού η οποία πήρε για πρώτη φορά μέρος σε μεγάλο επίπεδο αγώνα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο αγώνας αυτός ήταν στην σκοποβολή ακριβείας.

Στο Biathlon ανδρών η ομάδα και πάλι κέρδισε μετάλλιο με τον Βασίλη Καλογερόπουλο, ο Συριανός Κώστας Παπακωνσταντής στις λεπτομέρειες ήλθε 4ος, ενώ ο Γιώργος Δούναβης ήταν 6ος. Οι διακρίσεις αυτές ήταν σε Εθνικό επίπεδο, αφού στους συγκεκριμένους αγώνες οι αθλητές εκπροσωπούσαν την Ελλάδα.

Στους αγώνες οι αθλητές που εκπροσώπησαν τους συλλόγους τους η Κατερίνα Τοπούζογλου στο super Biathlon ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, φέροντας στο νησί το ασημένιο μετάλλιο.