Ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο η 14η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών

50 φουσκωτά σκάφη βρέθηκαν στο λιμάνι της Ερμούπολης

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η 14η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών. Η φετινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ερμούπολης και οι κάτοικοι του νησιού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία άκρως εντυπωσιακή είσοδο. Τα περίπου 50 σκάφη που βρέθηκαν στο λιμάνι της Ερμούπολης μπήκαν παρατεταγμένα το ένα πίσω από το άλλο και οι συμμετέχοντες "χόρευαν" στους ρυθμούς της μουσικής που τους καλωσόριζε. Οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει μία ζεστή υποδοχή των πληρωμάτων, αφού η Σύρος πάντα καλοδέχεται τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Τα πρώτα φουσκωτά έφτασαν στη Σύρο την Παρασκευή, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος των συμμετεχόντων ήρθε το Σάββατο.

Η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών αποτελεί θεσμό για τους ανθρώπους της θάλασσας, όπως αποδεικνύει η μακρόχρονη επανάληψή της. Η φετινή διοργάνωση είναι η 14η Πανελλήνια Συνάντηση, η οποία μάλιστα, επιστρέφει έπειτα μετά από δύο χρόνια παύσης, λόγω της πανδημίας της Covid 19. Από εκεί και πέρα στη Σύρο βρέθηκε πλήρωμα ακόμη κι από την Αλεξανδρούπολη, όπως κι από μακρινά από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων νησιά.

Η εφετινή Πανελλήνια συνάντηση ήταν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Φουσκωτών Σκαφών και συνδιοργανώνεται από τρεις ομίλους, τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Σύρου, τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος και τον Ευβοϊκό Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών.

Εκτός από τον αθλητικό κομμάτι, εξίσου σημαντικός και άξιο αναφοράς είναι και ο κοινωνικός χαρακτήρας της πανελλήνιας συνάντησης, καθώς έχει ήδη αποφασιστεί ότι μέρος των εσόδων και των χορηγιών θα διατεθεί για την ενίσχυση δομών παιδιών με ειδικές ανάγκες – ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ερμούπολης, Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης.