Η ομάδα του Μάκη Πούλου επικράτησε με 2-1 κι έμεινε μόνη πρώτη στην βαθμολογία του ομίλου

O A.O. Σύρου τη νίκη... ο Πάγος το χειροκρότημα

Ο Α.Ο. Σύρου ήταν ο μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου, καθώς επικράτησε με 2-1 χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Άνω Σύρου.

Οι δύο Συριανές ομάδες απέδειξαν για ακόμη μία φορά πως το τοπικό ποδόσφαιρο έχει ανέβει επίπεδο και οι φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθούν παιχνίδια με ωραίο θέαμα.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξεως, αφού η όλα τα αποτελέσματα ήταν ανοικτά μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον Νίκο Μαραγκό. Επίσης, υπήρχε μεγάλο πάθος, δυνατά μαρκαρίσματα τα οποία ήταν μέσα σε αγωνιστικά πλαίσια, αλλά και διαμαρτυρίες κι από τις δύο πλευρές. Η κάθε ομάδα φώναζε για κάποιες αποφάσεις του διαιτητικού τρίου. Την αρχή την έκανε ο Α.Ο. Σύρου με την υπόδειξη για οφ σάιντ στον Ελ Κάντι. Ο Περιάλης βγήκε μόνος απέναντι στον Λοΐσιο, ο παίκτης του Α.Ο. Σύρου θέλησε να σιγουρέψει το γκολ και έδωσε στον ερχόμενο ΕΛ Κάντι, ο Μαραγκός έπειτα την υπόδειξη του Αρμακόλα έδωσε οφ σάιντ.

Αυτή η φάση έγινε το πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 25'.

Και περνάμε στη φάση που “άναψε” τα αίματα, στο 85' σε σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γιάννη Τζώρτζη, όμως ο Νίκος Μαραγκός διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι παράγοντες, οι παίκτες, αλλά και ο Ηλίας Ξενικάκης φώναξαν έντονα γι' αυτή τη φάση.

Διαφήμιση του ποδοσφαίρου

Το παιχνίδι όπως αναφέρουμε και παραπάνω ήταν ένα ντέρμπι με τα όλα του. Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό, αφού οι δύο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη και μόνο γι' αυτήν. Οι δύο τεχνικοί κατέβασαν τις ομάδες τους με επιθετικούς προσανατολισμούς κι αυτό φάνηκε κι από τις ευκαιρίας που υπήρχαν κι από τις δύο πλευρές. Η μπάλα ήταν πάνω – κάτω και η μια φάση διαδεχόταν την άλλη.

Το παιχνίδι αυτό μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως διαφήμιση για το άθλημα, αν εξαιρέσουμε τα όσα συνέβησαν στο τέλος του αγώνα.

Κλείνοντας, ο Α.Ο. Σύρου μετά τη νίκη αυτή έκανε το δύο στα δύο και παρέμεινε μόνο πρώτος στον πρώτο όμιλο. Από την άλλη πλευρά ο Πάγος πήρε το χειροκρότημα της εξέδρας, καθώς αγωνιστικά έδωσε πολλά περισσότερα από τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν στο 7' για τους γηπεδούχους, ο Γιώργος Πάπιτσης από πλεονεκτική θέση έχασε μεγάλη ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Καραμαλιγκα, αφού αυτή πέρασε άουτ.

Στο 9' ο Λεονάρδος Πρίντεζης είχε ένα πολύ καλό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πάγου, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λοΐσιου.

Στο 14' Ο Ελ Κάντι δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε χωρίς πρόβλημα.

Στο 15' ο Περιάλης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Μάκη Πούλου, καθώς το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο 18' ο Καραμαλίγκας με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Πάπιτση.

Στο 20' στα χέρια του Λοΐοσιου η μπάλα από το σουτ του Περιάλη.

Στο 25' οι φιλοξενούμενοι “φώναξαν” για το οφ σάιντ που σφύριξε ο Μαραγκός έπειτα την υπόδειξη του Αρμακόλα. Ο Περιάλης βγήκε μόνος απέναντι στον Λοΐσιο και ο παίκτης του Α.Ο. Σύρου θέλησε να σιγουρέψει το γκολ και έδωσε στον ερχόμενο από πίσω Ελ Κάντι.

Στο 35' ο Λοΐσιος με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σταματίου.

Στο 55' ο Ελ Κάντι δεν σημάδεψε σωστά και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 65' ο Ξυγκάκης με ωραία κεφαλιά έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Στο 67' ο Περιάλης με πλασέ άνοιξε το σκορ για τη φιλοξενούμενη ομάδα 0-1.

Στο 73' ο Σταματίου έπειτα από ατομική ενέργεια νίκησε τον Λοΐσιο κι έκανε το 2-0.

Στο 81' ο Μάρκος Πρίντεζης με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ μείωσε και ξανά έβαλε στο παιχνίδι τον Πάγο (1-2).

Στο 84' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Νίκο Μαραγκό, καθώς η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γιάννη Τζώρτζη και ο διαιτητής της αναμέτρησης διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 85' στα χέρια του Καραμαλίγκα η μπάλα έπειτα το σουτ του Πάπιτση.

ΠΑΓΟΣ – Α.Ο. ΣΥΡΟΥ 1-2

ΣΚΟΡΕΡ: 81' Μ. Πρίντεζης – 67' Περιάλης, 73' Σταματίου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκος Μαραγκός

ΑΠΟΒΟΛΕΣ:-

ΠΑΓΟΣ ( Ηλίας Ξενικάκης): Λοΐσιος, Πάπιτσης, Αργυρός, Σαμιωτάκης, Ν. Ρούσσος, Μπελεγρίνης, Μελισσάκης (71' Μ. Πρίντεζης), Παλαιολόγος (62' Μανωλιός), Κ. Ρούσσος (78' Φωτεινιάς), Βάλβης, Γ. Πάπιτσης.

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ (Μάκης Πούλος): Καραμαλίγκας, Σταμούλης, Βαβουράκης (57' Ξυγκάκης), Κόκκαλης, Μητσόπουλος, Τερόλης, EL Kadi (80' Βελέντζας), Τζώρτζης, Σταματίου, Πρίντεζης (75' Μαραγκός), Περιάλης.

Ετικέτες: