Η ομάδα της Ρόδου επικράτησε στην Σαντορίνη με 0-2 του Πανθηραϊκού

Νίκη πρωτιάς για... Ρόδο

Η Ρόδος... δραπέτευσε από την Σαντορίνη με το τρίποντο στις αποσκευές αφού επικράτησε με 0-2 του Πανθηραϊκού κι έκανε βήμα... ανόδου.

Οι φιλοξενούμενοι  όπως φάνηκε ήταν καλά διαβασμένοι, καθώς γνώριζαν όλες τις κινήσεις των πρωταθλητών Κυκλάδων, πήραν πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ τη νίκη και πλέον είναι κοντά στην άνοδο. Από την άλλη πλευρά ο Πανθηραϊκός... φωνάζει για κάποιες αποφάσεις του διαιτητή, αφού κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες τόσο σε κάποιες ανατροπές μέσα στην περιοχή, για το γκολ που ακυρώθηκε του Βέρμπη, αλλά και για το γκολ του Αρχοντούλη. Παίκτες και παράγοντες του Πανθηραϊκού υποστηρίζουν ότι το σκόρερ του δευτέρου τέρματος ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Από εκεί και πέρα στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι Ροδίτες έδειξαν πιο διαβασμένοι αφού ήξεραν τον τρόπο ανάπτυξης του Πανθηραϊκού, αλλά και έπαιξαν όσο έξυπνα χρειάζονταν για να πάρουν αυτό το μεγάλο διπλό. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι αν και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη που τόσο πολύ ήθελαν, καθώς τα περισσότερα σουτ που επιχείρησαν κατέληξαν άουτ. Ακόμη και το γκολ που σημείωσαν στο 45' με τον Βέρμπη ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Ο Πανθηραϊκός παρά την ήττα δεν έχει χάσει κάτι αφού όπως είναι γνωστό οι δύο πρώτες θέσεις οδηγούν στην Γ' Εθνική κατηγορία. Η Ρόδος τώρα με τη νίκη της στην Σαντορίνη έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα ανόδου, αφού μέχρι στιγμής έχει το απόλυτο στα παιχνίδια που έχει δώσει και έχει 9 βαθμούς και ο Πανθηραϊκός έμεινε στους 6.  

 

 

Το φιλμ του αγώνα

 

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν καθαρά αναγνωριστικά με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν ένα καλό σουτ στο 9' με τον Τζιβίλογλου. Η μπάλα πέρασε μακριά από την εστία του Τσουκαλά.

10' τεράστια ευκαιρία για τον Πανθηραϊκός, με τον Βέρμπη. Ο επιθετικός μετά την σέντρα του Κωλέτση βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και κατέληξε εκτός τελικής γραμμής.

11' νέο καλό σουτ από πλευράς Πανθηραϊκού, όμως και πάλη η προσπάθεια του Περιάλη δεν ήταν εύστοχη.

12' ο Βέρμπης βρέθηκε πεσμένος μέσα στην μεγάλη περιοχή της Ρόδου, όμως ο διαιτητής ο οποίος ήταν κοντά στην φάση διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

14' η Ρόδος μετά από πτώση μέσα στην περιοχή του Πανθηραϊκού κέρδισε πέναλτι.

15' ο Παυλίδης από τα έντεκα βήματα ευστοχεί και με τον τρόπο αυτόν άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

20' καλή στιγμή για τους πρωταθλητές Κυκλάδων με το σουτ του Περιάλη, όμως η μπάλα και πάλι δεν βρήκε... στόχο.

25' ο Βέρμπης είχε μία ακόμη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, αφού πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

26'  άουτ η μπάλα έπειτα την κεφαλιά του Κωλέτση.

32' οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν για λογαριασμό τους το σκορ, όμως η μπάλα από το σουτ του Τζιβίλογλου πέρασε άουτ.

39' ο Βέρμπης με το κεφάλι έστειλε άουτ την μπάλα.

42' τρομερή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, αφού στάθηκαν άτυχοι στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φύτρου, καθώς οι παίκτες του Πανθηραϊκού ήταν τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του τέρματος της Ρόδου.

45' ο Βέρμπης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως πριν προλάβει να πανηγυρίσει ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε το γκολ του επιθετικού του Πανθηραϊκού, αφού σύμφωνα με τον επόπτη γραμμών ήταν εκτεθειμένος. Η απόφαση αυτή έφερε θύελλα αντιδράσεων, με τους γηπεδούχους να υποστηρίζουν ότι ο παίκτης ήταν σε κανονική θέση.

50' ο Πανθηραϊκός σε δύο περιπτώσεις με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ζήτησε πέναλτι, όμως και στις δύο ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

60' άουτ πέρασε το σου του Φύτρου.

63' διπλή μεγάλη ευκαιρία από πλευράς Πανθηραϊκού, η οποία ολοκληρώθηκε με το σουτ άουτ του Λούκα.

72' άουτ κατέληξε το σουτ του Λούκα.

75' η Ρόδος εκμεταλλεύτηκε τις αλλεπάλληλες κόντρες μέσα στην περιοχή του Τσουκαλά και ο Αρχοντούλης με πλασέ έκανε το 0-2. Οι γηπεδούχοι και οι φίλοι της ομάδες φώναξαν για το γκολ αυτό, αφού υποστήριξαν πως ο σκόρερ ήταν ακάλυπτος και δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ. Παρόλα αυτά ο διαιτητής και ο επόπτης γραμμών έτρεξαν προς την σέντρα και με τον τρόπο αυτόν έγινε το 0-2.

82' άουτ πέρασε το φάουλ που εκτέλεσε απευθείας ο Λούκα.

84' ο Ζώνας βρέθηκε... φάτσα με το τέρμα, αφού ούτε τώρα ο παίκτης του Πανθηραϊκού κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας της Ρόδου.

89' ο Τσουκαλάς είπε... όχι στο σουτ του Παυλίδη.

 Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με νικήτρια ομάδα της Ρόδου, όπου επικράτησε με 0-2 του Πανθηραϊκού και απέκτησε πλεονέκτημα για την πρώτη θέση του ομίλου.