Στην Πάρο θα διεξαχθεί η κρίσιμη και σημαντική συνεδρίαση

Την 1η Ιουλίου η Ε.Γ. Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων

Την Κυριακή 1η Ιουλίου στην Πάρο θα διεξαχθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων. Μία γενική Συνέλευση που από τις αποφάσεις της θα εξαρτηθεί τόσο ο τρόπος του επόμενου όσο και του μεθεπόμενου πρωταθλήματος. Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ρένος Φρέρης θα τεθεί θέμα αλλαγής του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος απ’ αυτό της σεζόν 2018-19. Αυτό για να περάσει θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία, αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί τότε θα ζητηθεί να αποφασιστεί κατά πλειοψηφία για την μεθεπόμενη σεζόν. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως η Πάρος επιλέχθηκε από την Ένωσης γιατί είναι πιο εύκολα προσβάσιμο νησί. Τώρα όσον αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η Επικύρωση των πληρεξούσιων αντιπροσώπων, εκλογή δύο γραμματέων, Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός 2017-118. Όπως επίσης ο Οικονομικός προϋπολογισμός 2019. Στα γενικά θέματα θα συζητηθούν οι προτάσεις των ομάδων, που όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν στείλει στα γραφεία της Ένωσης.

 

Οι προτάσεις του ΑΜΕ Νηρέας

Η διοίκηση του Νηρέα στις προτάσεις που έστειλε στα γραφεία της ΕΠΣ Κυκλάδων αναφέρει τον σχηματισμό ομίλων στους οποίους θα συμμετάσχουν ομάδες από νησιά που έχουν καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Όπως αναφέρει ως παράδειγμα μπορεί να σχηματιστεί ένας όμιλος με ομάδες από την Πάρο, την Νάξο και την Σαντορίνη.  

«Βασιζόμενοι στην οικονομική δυσχέρεια των περισσοτέρων ερασιτεχνικών σωματείων, όπως επίσης και στα πολλά συγκοινωνιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι, ιδιαιτέρως την χειμερινή περίοδο, έχουμε να σας προτείνουμε την δημιουργία ομίλων με νησιά τα οποία θα έχουν συνεχή και καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση και κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών, έτσι ώστε οι αποστολές των ομάδων να μπορούν να μετακινηθούν με μεγαλύτερη ευκολία Πχ ο ένας όμιλος να αποτελείται από ομάδες της Πάρου, της Νάξου και της Σαντορίνης».