Ο Α.Ο. Σύρου επικράτησε με 0-3 του Πάγου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων

Με υπογραφή Χούρου το πρώτο… ντέρμπι

  • Κυριακή, 14 Οκτωβρίου, 2018 - 11:34
  • /   Eνημέρωση: 15 Οκτ. 2018 - 12:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων ο Α.Ο. Σύρου που επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι με 0-3 του Πάγου. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στο γήπεδο της Άνω Σύρου και περίπου 200 φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στην εξέδρα για παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από κοντά. Αγωνιστικά το παιχνίδια ήταν σχετικά καλό, με αρκετές δυνατές μονομαχίες – μέσα σε αθλητικά πλαίσια – και καλές στιγμές μπροστά κι από τις δύο εστίες. Όπως ήταν φυσικό και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη, ώστε να μπουν με το δεξί στις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να έχουν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.

Ο κ. Φωκάς είδε τους αθλητές του να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες και στο τέλος του ματς να έχουν σημειώσει συνολικά τρία τέρματα. Στην αντίπερα όχθη, ο Πάγος ίσως να φοβήθηκε περισσότερο από όσο έπρεπε το ματς καθώς κοιτούσε περισσότερο να διασφαλίσει τα μετόπισθεν παρά να επιτεθεί.

Η εικόνα της αναμέτρησης έγινε καλύτερη μετά την επίτευξη  του τέρματος από τον Χούρο και ιδιαίτερα το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος του είχε καλύτερο ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων κι αυτοί που έφτασαν περισσότερες φορές κοντά στο γκολ. Από την πλευρά του ο Πάγος προσπάθησε κυρίως με στημένες φάσεις να φτάσει σε κάποιο τέρμα, όμως οι λιγοστές προσπάθειες των παικτών του δεν βρήκαν στόχο. Ο Χούρος με το μακρινό του τέρμα «ξεκλείδωσε» την πολυπρόσωπη άμυνα του Πάγου και η εικόνα της αναμέτρησης έγινε καλύτερη, καθώς οι παίκτες του κ. Βουτσίνου προσπάθησαν να επιτεθούν ώστε να ισοφαρίσουν. Στο δεύτερο μέρος κι όσο ο χρόνος περνούσε τόσα περισσότερα κενά υπήρχαν στα μετόπισθεν του Πάγου με χαρακτηριστικό παράδειγμα το δεύτερο τέρμα του Α.Ο. Σύρου με τον Σαγκινέτο να βρίσκεται μόνος στην μικρή περιοχή και χωρίς πρόβλημα να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα του Πάγου.  

Βαθιά… ανάσα για Α.Ο. Σύρου

Η νίκη απέναντι στον Πάγο ήταν μονόδρομος για τον Α.Ο. Σύρου μετά την ξαφνική παραίτηση του Μάκη Βαρθαλίτη. Λίγες ώρες πριν από το τοπικό ντέρμπι του νησιού ο κ. Βαρθαλίτης έδωσε την παραίτησή του με τον κ. Φωκά να κάθεται στον πάγκο στο τοπικό ντέρμπι. Η αλλαγή αυτή δεν έδειξε να επηρεάζει τους αθλητές, καθώς με τον Πάγο ήθελαν να αποδείξουν πως η ήττα από την Άνω Μερά ήταν μία κακή παρένθεση. Επίσης η νίκη αυτή ίσως να λειτουργήσει κι ως… φάρμακο ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στο σωματείο και η διοίκηση με ηρεμία να αναζητήσει τη διάδοχη κατάσταση. Το θέμα προπονητή παραμένει… ανοικτό, καθώς αν κι έγιναν κάποιες κρούσεις δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη. Βέβαια το πρόγραμμα για τον Α.Ο. Σύρου είναι δύσκολο κι αυτό γιατί ακλουθεί μία ακόμη δυνατή αναμέτρηση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το ιστορικό σωματείο του νησιού θα φιλοξενήσει στο γήπεδο της Άνω Σύρου την Μύκονο, ομάδα η οποία έχει ξεκάθαρο στόχο τον τίτλο.

Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα

5’ άουτ πέρασε το φάουλ από πλεονεκτική θέση έξω από την μεγάλη περιοχή του Χαλκιά.

9’ στα χέρια του Μαρουδιά η μπάλα από την κεφαλιά του Ραμπαβίλα από τα αριστερά της μικρής περιοχής.

15’ ο Χούρος με ξαφνικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή προσπάθησε να νικήσει τον Μαρουδιά, όμως ο γκολκίπερ του Πάγου με γρήγορα αντανακλαστικά έδιωξε τη μπάλα με τα πόδια σε κόρνερ.

32’ τεράστια ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους με την κεφαλιά ψαράκι του Ραμπαβίλα. Ο φορ του Α.Ο. Σύρου βρέθηκε μόνος  μέσα στην μικρή περιοχή όμως η μπάλα δεν βρήκε… στόχο και πέρασε άουτ.

33’ ο Χούρος με ωραίο τεχνικό σουτ από μακρινή απόσταση νίκησε τον Μαρουδιά κι άνοιξε το σκορ για λογαριασμό του Α.Ο. Σύρου.

36’ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πάγου πέρασε η μπάλα από το σουτ του Χούρου.

37’ ο Ραμπαβίλας βρέθηκε από τα δεξιά μέσα στην μεγάλη περιοχή του Πάγου, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

39’ ο Μανουδάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κώστα Συριανού.

41’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πάγο με το σουτ του Μανουδάκη, ο Συριανός με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

43’ άουτ πέρασε το σουτ του Χούρου από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής.

47’  ο Σαμιωτάκης έχασε τεράστια ευκαιρία για τον Πάγο να φέρει το ματς στα ίσα, καθώς η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε άουτ.

49’ μοναδική ευκαιρία φια το 0-2 έχασε ο Σαμανίδης, όταν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μαρουδιά, η μπάλα στο πλασέ που επιχείρησε είχε πορεία προς το τέρμα, όμως με την παρέμβαση αμυντικού η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή του τέρματος.

52’ ο Μαρουδιάς χωρίς πρόβλημα απέκρουσε τη μπάλα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χούρου.

54’ δίπλα από την συμβολή των δοκαριών η μπάλα έπειτα από το γυριστό σουτ του Βελέντζα.

65’ άουτ πέρασε η κεφαλιά του Ραμπαβίλα.

78’ με υπερένταση ο Μαρουδιάς στο σουτ του Ραμπαβίλα.

82’ με ψύχραιμο πλασέ του Σαγγινέτου από την μικρή περιοχή, έπειτα την αίστ του Συμιγδαλά, το σκορ έγινε 0-2.

89’ ο Μπάιλας με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Πάγος (Βουτσίνος): Μαρουδιάς, Μαυράκης (79’ Σκορδίλης), Γεράρδης, Σαμιωτάκης, Βαβουράκης (59’ Παράβαλος), Ντόγος, Μπαλόπιτας, Χαλκιάς (65’ Μ. Πρίντεζης), Βελέντζας (Μαϊπάς), Μανουδάκης, Μουλίδης.

Στον πάγκο επίσης ήταν: Βουτσίνος, Καπέλλας, Ν. Ρούσσος.

Α.Ο. Σύρου (Φωκάς): Κ. Συριανός, Σαμανίδης, Συμιγδαλάς, Μαραγκός (88’), Α. Συριανός, Ταμάμης, Ρηγούτσος (79’ Μπάιλας), Σταμούλης, Λούσσας (59’ Κοτζαπαναγιώτης), Ραμπαβίλας, Χούρος (71’ Σαγκινέτος).

Στον πάγκο επίσης ήταν: Πρίντεζης, Αρμάντο, Αργυρός.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ανδρικόπουλος με βοηθούς του Ρούσσο και Μουτάφη.